AR76221
Ingrediente: Frunze de anghinare - Cynara scolymus - 250g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Frunze de anghinare - Cynara scolymus - 250g tocat
Clasificare: Ierburi
Frunzele de anghinare (Cynara scolymus) conțin cinarină – o substanță care susține sănătatea ficatului și ajută la reglarea metabolismului lipidic.
Anghinarea este originară din regiunea mediteraneană și este cunoscută în special pentru florile sale, care sunt consumate ca o legumă excelentă. Cu toate acestea, frunzele sale au o lungă istorie de utilizare în medicina populară europeană, iar proprietățile lor de promovare a sănătății sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. În trecut, frunzele de anghinare erau un mijloc de promovare a digestiei și de stimulare a poftei de mâncare, precum și de ameliorare a bolilor hepatice și ale vezicii biliare. Au fost folosite și în bucătărie, iar italienii au dezvoltat o rețetă pentru un lichior pe bază de plante numit cynar, care se face pe bază de suc de frunze de anghinare.
Beneficii pentru sănătate:
Ele ajută la menținerea nivelului adecvat de colesterol și trigliceridele din sânge.
Susțin funcționarea ficatului și protejează parenchimul.
Cresc producția și secreția de bilă și facilitează fluxul acesteia prin căile biliare.
Susțin digestia.
Sunt o sursă bogată de antioxidanți.
APPLICATION
pentru a îmbunătăți rezultatele profilului lipidic
pentru a întări un ficat supraîncărcat și slăbit
pentru digestie, mai ales după o masă grea
COMPOZIȚIE
Anghinare - frunze 100%. Materia primă de cea mai înaltă calitate!
Principalul ingredient activ prezent în frunzele de anghinare este cinarina, care aparține acizilor fenolici. Alături de acestea se află acidul clorogenic, flavonoidele, lactonele sesquiterpenice, sterolul stigmat și beta-sitosterolul. Studiile au arătat că efectul de promovare a sănătății al cinarinei este cel mai eficient atunci când funcționează împreună cu alți compuși conținuți în frunzele de anghinare, mai degrabă decât atunci când este izolat.
DOZARE ȘI MOD DE UTILIZARE
Ceai de anghinare (frunze tăiate):
Se toarnă 1 lingură de materie primă cu 1 cană de apă clocotită. Acoperiți și infuzați aproximativ 15 minute. Bea întotdeauna infuzie proaspătă de 1-2 ori pe zi, un pahar.
COOPERARE
Combinația cu ciulinul de lapte va afecta foarte mult sănătatea ficatului.
CONTRAINDICAȚII
Sarcina, alăptarea, hipersensibilitatea la plantă.
Pacienții care suferă de calculi biliari sau blocaj al căilor biliare ar trebui să consulte un medic cu privire la utilizarea anghinarei.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Anghinarea aparține familiei Asteraceae și este o plantă perenă originară din țările mediteraneene. Este cultivat în toată Europa și America de Nord. Anghinarea atinge o înălțime de 2 m. Crește cu frunze uriașe de până la 70 cm lungime și 20 cm lățime. Frunzele inferioare sunt pinnate, cele superioare sunt adânc zimțate. Toate frunzele au margini zimțate, sunt acoperite cu fire de păr la suprafață și pe partea inferioară și sunt atașate de pețioli scurți. Inflorescențele de anghinare sunt partea care este consumată ca legumă. Se compune din flori violete înconjurate de solzi verzi cărnoși.