Semințe de schinduf - Trigonella foenum-graecum - 100g întregi

AR76253

Ingrediente: Semințe de schinduf - Trigonella foenum-graecum - 100g
Clasificare: Ierburi

în stoc

25 lei

Mai multe informații

Ingrediente: Semințe de schinduf - Trigonella foenum-graecum - 100g
Clasificare: Ierburi

Schinduf - semințe întregi și măcinate

Schinduful (Trigonella foenum-graecum) este o plantă din familia Fabaceae. În UE, este cunoscută și sub numele de fân grecesc, Fenegreek sau iarba lui Dumnezeu. Capsulele sale conțin semințe mici, gălbui, de formă neregulată. Sunt un condiment popular în India și țările arabe. În trecut, acestea au fost folosite pentru a crește libidoul și pentru a crește virilitatea, precum și pentru a stimula alăptarea la femei și pentru a regla nivelul zahărului din sânge. Aceste proprietăți par să fie confirmate de studii științifice.

Proprietăți care promovează sănătatea:

are un efect pozitiv asupra libidoului masculin și a nivelului de testosteron,

promovează alăptarea corectă a mamelor care alăptează,

susține metabolismul corect al carbohidraților prin influențarea eliberării de insulină și a nivelului de zahăr din sânge după mese,

Ajută la menținerea nivelului adecvat de colesterol și trigliceridele în sânge.

Aplicație și mod de utilizare

culinar:

Schinduful are un gust intens, dulce-amăruie și o aromă picantă distinctă pe bază de plante, care poate fi îmbunătățită prin prăjirea pe termen scurt a semințelor. O cantitate mică este suficientă pentru a îmbogăți gustul multor feluri de mâncare. Dar aveți grijă, deoarece excesul de condimente poate copleși vasul cu un fel de mâncare cu aromă prea intensă și poate strica vasul. Semințele trebuie adăugate la supe, sosuri și mâncăruri gătite pe bază de orez, linte, legume și crupe. Odată măcinate, pot fi folosite pentru a condimenta peștele și carnea. Sunt, de asemenea, un plus fantastic pentru produsele de patiserie de casă. Semințele prăjite sunt mai ușor de măcinat. Este folosit în diverse amestecuri de curry, în special vindaloo, și în curry-ul picant din Sri Lanka. De asemenea, face parte din amestecul indian de cinci condimente panch phoron.

Ceai: Puneți 1-2 lingurițe de semințe de schinduf într-un pahar și turnați apă clocotită peste el. Parte timp de 10-15 minute, acoperit. Semințele umflate pot fi consumate.

Pulbere: Completați semințele de schinduf în cantitate de 1 linguriță de 2-3 ori pe zi.

INGREDIENTE: Schinduf - 100% semințe întregi sau măcinate. Cea mai înaltă calitate!

CARACTERISTICILE PLANTEI

Zona nativă de apariție a schindufului este Asia și Europa de Est. Această plantă s-a răspândit în multe regiuni și este acum cultivată în întreaga lume. Schinduful este o plantă anuală. Înflorește în iunie și iulie. Produce flori și fructe galbene, leguminoase sub formă de păstăi, în centrul cărora sunt semințe mici și dure, de culoare gălbuie și de formă neregulată.

Informații despre ierburi

Pentru mai multe informații despre utilizarea în medicina naturistă tradițională, trebuie să vă trimitem la herbar sau la surse externe de pe Internet sau din literatură. Consultați un specialist în plante medicinale înainte de utilizare. Conform regulamentului în vigoare în prezent al Comisiei Europene nr. 1924/2006, nu este posibil să se facă mențiuni neautorizate de sănătate sau nutriționale pentru produse, care nu au fost aprobate de Comisia Europeană sau de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. O mențiune de sănătate înseamnă o declarație care implică sau dă impresia că acestea sunt efecte terapeutice asupra organismului uman. Acest produs este comercializat în Slovacia ca extract din plante și materie primă pentru prelucrare ulterioară. Nu are efecte diagnostice sau medicinale aprobate și nu este un medicament. A nu se păstra la îndemâna copiilor. A se păstra într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Termenul de valabilitate minim este indicat pe ambalaj.

30 other products in the same category: