AR76253
Ingrediente: Semințe de schinduf - Trigonella foenum-graecum - 100g
Clasificare: Ierburi
în stoc
Atenție: Ultimele articole în stoc!
Availability date:
Ingrediente: Semințe de schinduf - Trigonella foenum-graecum - 100g
Clasificare: Ierburi
Schinduf - semințe întregi și măcinate
Schinduful (Trigonella foenum-graecum) este o plantă din familia Fabaceae. În UE, este cunoscută și sub numele de fân grecesc, Fenegreek sau iarba lui Dumnezeu. Capsulele sale conțin semințe mici, gălbui, de formă neregulată. Sunt un condiment popular în India și țările arabe. În trecut, acestea au fost folosite pentru a crește libidoul și pentru a crește virilitatea, precum și pentru a stimula alăptarea la femei și pentru a regla nivelul zahărului din sânge. Aceste proprietăți par să fie confirmate de studii științifice.
Proprietăți care promovează sănătatea:
are un efect pozitiv asupra libidoului masculin și a nivelului de testosteron,
promovează alăptarea corectă a mamelor care alăptează,
susține metabolismul corect al carbohidraților prin influențarea eliberării de insulină și a nivelului de zahăr din sânge după mese,
Ajută la menținerea nivelului adecvat de colesterol și trigliceridele în sânge.
Aplicație și mod de utilizare
culinar:
Schinduful are un gust intens, dulce-amăruie și o aromă picantă distinctă pe bază de plante, care poate fi îmbunătățită prin prăjirea pe termen scurt a semințelor. O cantitate mică este suficientă pentru a îmbogăți gustul multor feluri de mâncare. Dar aveți grijă, deoarece excesul de condimente poate copleși vasul cu un fel de mâncare cu aromă prea intensă și poate strica vasul. Semințele trebuie adăugate la supe, sosuri și mâncăruri gătite pe bază de orez, linte, legume și crupe. Odată măcinate, pot fi folosite pentru a condimenta peștele și carnea. Sunt, de asemenea, un plus fantastic pentru produsele de patiserie de casă. Semințele prăjite sunt mai ușor de măcinat. Este folosit în diverse amestecuri de curry, în special vindaloo, și în curry-ul picant din Sri Lanka. De asemenea, face parte din amestecul indian de cinci condimente panch phoron.
Ceai: Puneți 1-2 lingurițe de semințe de schinduf într-un pahar și turnați apă clocotită peste el. Parte timp de 10-15 minute, acoperit. Semințele umflate pot fi consumate.
Pulbere: Completați semințele de schinduf în cantitate de 1 linguriță de 2-3 ori pe zi.
INGREDIENTE: Schinduf - 100% semințe întregi sau măcinate. Cea mai înaltă calitate!
CARACTERISTICILE PLANTEI
Zona nativă de apariție a schindufului este Asia și Europa de Est. Această plantă s-a răspândit în multe regiuni și este acum cultivată în întreaga lume. Schinduful este o plantă anuală. Înflorește în iunie și iulie. Produce flori și fructe galbene, leguminoase sub formă de păstăi, în centrul cărora sunt semințe mici și dure, de culoare gălbuie și de formă neregulată.