AR84337
Ingrediente: Coada șoricelului - Achillea millefolium - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
Atenție: Ultimele articole în stoc!
Availability date:
Ingrediente: Coada șoricelului - Achillea millefolium - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
Coada șoricelului – plantă
Coada șoricelului (Achillea millefolium) își datorează numele general faptului că poate opri sângerările minore și a fost folosit în trecut ca compresă naturală pentru tăieturi. Se spune că zeul grec Ahile a fost primul care a vindecat rănile cu o scară, motiv pentru care numele latin al acestei plante provine de la numele său.
În Evul Mediu, coada șoricelului era una dintre ierburile folosite pentru aromatizarea berii. A fost, de asemenea, o legumă populară. Frunzele sale tinere erau de obicei gătite în supă sau preparate similar cu spanacul. Frunzele uscate au fost folosite ca condiment. În medicina populară, coada șoricelului a fost folosit nu numai ca cataplasmă, ci și ca mijloc de promovare a digestiei, contracararea durerilor abdominale și reducerea febrei.
Beneficii pentru sănătate:
Yarrow accelerează coagularea sângelui, deci ajută la oprirea sângerărilor minore. Promovează vindecarea rănilor și iritațiilor Are un efect benefic asupra membranei mucoase a gâtului și a tractului digestiv.
Susține digestia prin creșterea secreției de sucuri digestive și bilă.
Are grijă de aspectul frumos al pielii și părului.
Protejează plantele de dăunători.
APPLICATION
Infuzia cu scară este potrivită pentru spălarea tăieturilor și iritațiilor minore și pentru clătirea gâtului și a gurii. De asemenea, le puteți folosi pentru a vă spăla părul și pielea și pentru a le adăuga ca fază apoasă la produsele cosmetice.
Yarrow merită, de asemenea, băut ca ceai cu efect calmant asupra stomacului și intestinelor.
Extractul puternic de coada șoricelului este ideal pentru eco-protecția plantelor.
INGREDIENTE
Yarrow – 100% ierbură uscată. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
MOD DE LUARE
Yarrow – ceai (iarbă tăiată):
Se toarnă apă clocotită peste 1-2 lingurițe de plantă și se lasă să fiarbă timp de 15 minute, acoperit. Luați 1 pahar de 3 ori pe zi sau utilizați extern pentru a clăti părul și scalpul fragil, gras și căzut, pentru a spăla fața, pentru a folosi în băi de șezut pentru vagin și zona rectului și ca cataplasmă pentru răni.
Coada șoricelului – plantă măcinată:
0.5-1 Se toarnă o cantitate mică de apă fierbinte peste pulbere. După răcire, bea cu planta. Utilizați de 3 ori pe zi.
Extras:
Rapoarte 1:3 sau 1:5. Alcool 25%. Luați 1-4 ml de 3 ori pe zi după diluare în apă.
Tinctură:
rapoarte 1:3 sau 1:5. Alcool 40-60%. Luați 5-10 ml zilnic după diluare într-o cantitate mică de apă.
Preparatele pe bază de alcool pot fi utilizate extern după diluarea în apă pentru a spăla pielea iritată, înroșită, tăiată, cu coșuri și acnee, ca antiseptic, astringent și accelerând coagularea sângelui. De asemenea, pot fi adăugate în cantități mici în șampoane, creme, balsamuri și loțiuni de corp.
CONTRAINDICAȚII
Coada șoricelului poate provoca alergii în contact cu pielea. Într-o astfel de situație, utilizarea acestuia trebuie întreruptă.
Utilizarea coada șoricelului la femeile însărcinate și care alăptează nu este recomandată.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Coada șoricelului aparține familiei Asteraceae. Aria sa de răspândire se întinde în toată Europa și o mare parte din Asia – din est până în Mongolia și nord-vestul Indiei. De asemenea, crește în America de Nord. Este comună în Slovacia – o putem găsi în aproape fiecare pajiște, câmp, drum, în zonele joase și în munți. Îi plac locațiile însorite și înflorește din iulie până în octombrie.
Coada șoricelului crește până la 1 m înălțime. Frunzele sale au o formă alungită, pinnată și o structură compusă din mai multe părți, asemănătoare dantelei. Florile mici ale coricelului șoricelului sunt albe și constau din 4-5 petale. Ele produc inflorescențe în partea superioară a tulpinii numite corimbe. Sunt polenizate de muște. Fructele coada șoricelului sunt achene, adică semințe individuale. Coada șoricelului formează rizomi subterani și târâtor, care sunt de culoare albă și galbenă. Întreaga parte aeriană a plantei este acoperită cu un smoc lânos abia vizibil și degajă un miros caracteristic.