AR76186
Ingrediente: Rădăcină de ghimbir - Zingiber officinale - 50g întreg
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Rădăcină de ghimbir - Zingiber officinale - 50g întreg
Clasificare: Ierburi
Ghimbirul este una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume. Probabil provine din insulele din Asia de Sud-Est, adică Indonezia, Malaezia, Filipine, Brunei și Timorul de Est. Acolo, acum mai bine de 5.000 de ani, a început să fie cultivată. Din Asia de Sud-Est, ghimbirul a călătorit mai adânc pe continentul asiatic și și-a croit drum spre insulele din Pacific până în Hawaii. A fost adus în Europa de fenicieni și a ajuns în Africa în secolul al XV-lea datorită arabilor. Proprietățile pentru sănătate ale ghimbirului au fost descrise pentru prima dată de chinezi în lucrarea Shennong Bencao Jing din 2700 î.Hr. Chiar și atunci, ei știau că ghimbirul are un efect de încălzire, dezinfectare și analgezic, precum și stimularea digestiei. Prin urmare, l-au folosit nu numai ca condiment, ci și ca materie primă pentru prepararea infuziilor sau aditivilor la amestecurile de plante. Efectele sale pozitive asupra organismului au fost apreciate și de japonezi, hinduși și romani.
Ghimbirul este încă un condiment cheie în bucătăria tradițională a multor țări asiatice. Indienii îl adaugă la curry, sosuri tari și îl pun în linte și în ceai aromat cu lapte - masala chai. Japonezii și coreenii folosesc în principal ghimbirul proaspăt, confiat sau murat. Îl folosesc în mâncăruri cu tofu și tăiței și sunt adăugate și la kimchi și deserturi. În Birmania, putem mânca o salată pe bază de așchii de ghimbir proaspăt în ulei cu adaos de semințe și nuci. În Thailanda, ghimbirul și usturoiul sunt făcute ca pastă, care este un aliment de bază în majoritatea gătitului de casă. Indonezienii pregătesc o băutură locală pe bază de suc de ghimbir și zahăr de palmier, în timp ce malaezienii adaugă de obicei ghimbir în supe. În Filipine, un ceai tradițional de ghimbir numit salabat este făcut din ghimbir. Chinezii beau, de asemenea, ceai de ghimbir și adaugă ghimbir la majoritatea mâncărurilor din carne și pește. De asemenea, fac așa-numitul lapte de ghimbir, un desert pe bază de lapte, zahăr și suc proaspăt de ghimbir, care împarte laptele astfel încât desertul să poată fi consumat cu o lingură.
Ghimbirul este, de asemenea, un condiment tradițional din bucătăria caraibiană și jamaicană. În Caraibe, băutura suculentă este populară - adică ceai făcut din flori de hibiscus, zahăr, ghimbir proaspăt ras, cuișoare, scorțișoară și uneori rom. Băuturile cu adaos de ghimbir sunt, de asemenea, consumate pe scară largă în Jamaica și sunt adăugate și la ghimbirul jamaican, care este o specialitate locală.
Ghimbirul a venit în Europa cu multe secole în urmă, aici putem întâlni și mâncăruri și produse regionale, a căror compoziție conține rădăcină de ghimbir. Una dintre cele mai faimoase este turta dulce, pe care francezii au fost primii care au învățat să o coacă, urmată de locuitorii din Germania, Polonia și Suedia. Marea Britanie, la rândul său, este renumită pentru vinul de ghimbir și bere, precum și pentru prăjiturile numite parkin, care diferă de turta dulce prin textura lor groasă și umedă. În Franța, putem găsi lichior cantonez de ghimbir. Prăjiturile cu ghimbir și turta dulce sunt, de asemenea, produse în multe țări europene. Sunt populare printre rezidenții din Polonia, Germania, Austria, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Danemarca și țările scandinave.
Proprietăți pentru sănătate:
Proprietățile ghimbirului sunt apreciate de mult timp. Ghimbirul uscat nu funcționează atât de proaspăt, dar poate fi folosit în continuare ca agent diastolic, antibacterian și de încălzire, de preferință sub formă de decoct fierbinte.
Abordare ayurvedică:
ajută la eliminarea excesului de vata
reduce kapha și crește pitta
APLICAȚII
Ghimbirul uscat miroase și are un gust ușor diferit și puțin mai blând decât cel proaspăt. Adaugă o aromă caracteristică și claritate mâncărurilor. Este ideal cu chili, usturoi, nucă de cocos, lemongrass, lămâie, portocală, cuișoare, cardamom și scorțișoară. Este o completare integrală a bucătăriei asiatice, arabe, caraibiene și georgiene. Este perfect pentru deserturi, în special plăcinte și plăcinte. Este bine să-l adăugați la terci fierbinte, cafea și ceai pentru a le îmbunătăți gustul și proprietățile de încălzire.
INGREDIENTE
100% ghimbir uscat - rădăcină întreagă sau măcinată (Zingiber officinale). Cea mai înaltă calitate!
Contraindicații
Nu este recomandat în cantități mari persoanelor cu ulcer gastric și duodenal.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Genul de ghimbir conține mai mult de 140 de specii și aparține familiei Zingiberaceae - ghimbir. Principalul său reprezentant este ghimbirul, care formează o rădăcină groasă și robustă, cu o piele subțire, maro deschis și un interior galben deschis, fibros. Deasupra solului, formează lăstari cu frunze care cresc până la 1 m înălțime și flori puțin mai scurte. Frunzele sunt lungi, alungite și întinse. Florile de ghimbir sunt clasificate ca flori dorsale care au o singură axă de simetrie. Sunt colectate în vârfuri care seamănă cu o formă de con înainte de înflorire.