AR76197
Ingrediente: Vâsc - Viscum - 250g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Vâsc - Viscum - 250g tocat
Clasificare: Ierburi
Are un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale și reglează funcția inimii. Este o plantă semiparazită binecunoscută care crește pe copaci și extrage apă și săruri minerale din ei. Există multe tipuri de vâsc în Europa și America de Nord, dar numai vâscul natural este folosit în medicina naturală. Planta se recoltează iarna, deoarece în acest moment concentrația de substanțe active este cea mai mare.
Vâscul a jucat un rol important în cultură încă din timpurile precreștine. A fost un simbol al eternității, prosperității și fertilității. În cultura celtică, vâscul era venerat și credea în puterile sale magice. O persoană care se cațără într-un copac pe vâsc trebuia să fie îmbrăcată în alb și tăiată cu o eșarfă aurie. Vâscul nu putea cădea la pământ. Astăzi asociem vâscul cu săruturile, și asta pentru că pe vremuri, mirele și mireasa se sărutau sub vâsc și acest gest era un mare angajament.
Proprietăți de sănătate:
ajută la menținerea tensiunii arteriale normale
calmează inima în timpul stimulării nervoase
diuretic
ajută la reglarea sângerării menstruale excesive
Aplicații:
hipertensiune
în stări de tensiune nervoasă excesivă
în timpul menopauzei
în caz de sângerare menstruală abundentă
COMPOZIȚIE
Vâsc - 100% erbacee. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
Vâsc conține ingrediente active, al căror conținut poate varia în funcție de arborele din care a fost obținut. Aceste substanțe includ lectine, polipeptide, acizi organici, flavonoide, triterpene, colină, histamină, glicozide și visotoxine.
DOZARE ȘI INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE
Vâsc - ceai (iarbă tăiată):
Aburi:
1 lingură de vâsc se toarnă un pahar cu apă clocotită, se acoperă și se lasă să stea 10-15 minute sau se fierbe într-o cană timp de 5 minute. Consumați de 2-3 ori pe zi pentru o jumătate de pahar.
Decoct:
fierbeți 1 lingură de plantă timp de 5 minute cu un pahar cu apă.
Rece:
1 lingură de plantă turnați un pahar cu apă rece și lăsați-l să stea peste noapte sau timp de 4-8 ore.
Infuzia, decoctul sau extractul rece trebuie consumat de 2-3 ori pe zi o jumătate de pahar.
Tinctura cu vin sec:
Se toarnă 1 parte ierbură cu 5 părți vin roșu sec. Lăsați să stea cel puțin 2 săptămâni, apoi filtrați. Luați 1 pahar mic o dată pe zi.
Pulbere:
Planta de vâsc poate fi măcinată în pulbere și luată de 2-3 ori pe zi pentru 1 g.
Contraindicații
sarcina și alăptarea, hipersensibilitate la vâsc.
Efecte secundare
Consumul excesiv de vâsc poate provoca vărsături, dureri de stomac, greață și crampe.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Vâscul sau vâscul european este un semiparazit, ceea ce înseamnă că absoarbe apa și sărurile minerale din arborele gazdă. Aparține familiei lemnului de santal și se găsește în toată Europa și în Asia de Sud și de Vest. Vâscul crește pe foioase și conifere, formând ciorchini sferici. Este o plantă veșnic verde. Rădăcina sa este fraieri, cu ajutorul cărora crește în ramurile copacului și primește substanțele necesare. Vâscul și lăstarii sunt galben-verzui. Frunzele sunt groase, versatile și au forma unei fisuri alungite. Florile sunt foarte mici, în jur de 2-3 mm lungime. Sunt galbene și apar pe crenguțe. Miros frumos și sunt polenizate de insecte. Fructele de vâsc sunt albe și sferice.