AR73468
Ingrediente: Floare de portocal - Citrus aurantifolia - 50g
Clasificare: Ceai din plante
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Floare de portocal - Citrus aurantifolia - 50g
Clasificare: Ceai din plante
Florile de portocal sunt obținute din portocalul amar Citrus aurantium, care este cultivat în principal în Spania și India. Petalele uscate de floare de portocal miros plăcut și au un gust delicat, dulce. Sunt utilizate în compoziții de ceaiuri vrac și din plante, precum și pentru prepararea unei infuzii separate. Sunt prezente în compoziția amestecului elvețian de ierburi calmante. Apa de floare de portocal este obținută din flori proaspete și se obțin uleiuri esențiale, care sunt utilizate pentru aromoterapie și producerea de parfumuri și produse cosmetice.
ACTION
Infuzia de floare de portocal are un efect pozitiv asupra stării de spirit și este recomandată pentru stările de tensiune nervoasă crescută.
INGREDIENTE
Petale uscate de portocale amare 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate.
MOD DE UTILIZARE
Pentru a prepara 1 cană de infuzie, turnați 1-2 lingurițe de flori cu apă clocotită și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Infuzia poate fi băută atât caldă, cât și răcită. Îl puteți îmbogăți cu cuișoare, boabe de cardamom, un vârf de scorțișoară sau o bucată de ghimbir proaspăt.
Merită să combinați petalele de portocale cu ceaiul preferat în vrac, din plante sau fructe sau să vă creați propriul amestec multicomponent din ele.
COOPERARE
Puteți spori efectul relaxant al florilor de portocal adăugând balsam de lămâie, fructul pasiunii sau valeriană.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Portocala amară este un arbust sau copac peren din familia Rutaceae. Este originar din Asia de Sud-Est, dar este cultivat în prezent în multe părți ale lumii. A fost creat prin încrucișarea pomelolor și mandarinelor. Produce multe soiuri din care se obțin fructe și flori, iar florile oferă uleiurilor esențiale miros de neroli sau bergamotă.
Portocalii amari cresc până la o înălțime de 10 m. Frunzele lor sunt de culoare verde deschis și de formă lanceolă. Florile sunt albe sau ușor gălbui. Acestea constau din cinci petale acoperite cu glande sebacee. În centrul florii se află un pistil mare înconjurat de multe stamine. Atât frunzele, cât și florile portocalului degajă un miros plăcut. Fructele portocalii sunt clasificate ca fructe de pădure. Portocalele amare sunt înconjurate de o coajă densă și au un gust acru-amar.