AR85690
Ingrediente: Semințe de fenicul - Foeniculum vulgare - 100g
Clasificare: Colecționar
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Semințe de fenicul - Foeniculum vulgare - 100g
Clasificare: Colecționar
Semințele de fenicul (Foeniculum vulgare) sunt atât condimente, cât și ierburi. Sunt renumite pentru efectul lor pozitiv asupra sistemului digestiv și aroma lor plăcută, dulce și picantă. Sunt populare ca ceai în Germania și Austria, englezii aromatizează aproape fiecare fel de mâncare de pește cu ele, iar în Asia sunt un ingredient în amestecurile universale de condimente. Important este că sunt sigure pentru copiii mici și vârstnici. Pot fi găsite în ceaiuri pentru bebeluși și în preparate care susțin digestia pentru persoane de toate vârstele.
Semințele de fenicul sunt cunoscute și apreciate din cele mai vechi timpuri. Erau un simbol al victoriei și al succesului, așa că războinicii romani le mestecau pentru a-și întări corpul și spiritul înainte de luptă. Grecii, la rândul lor, credeau în slăbirea și suprimarea poftei de mâncare, iar chinezii și indienii îl foloseau pentru a trata mușcăturile șerpilor veninoși.
Proprietăți pentru sănătate:
Sistemul digestiv
Semințele de fenicul sunt bogate în substanțe bioactive care susțin funcția intestinală și stimulează secreția de sucuri digestive. Acest lucru le face un suport excelent pentru procesele digestive și ajută la ameliorarea bolilor precum flatulența, digestia lentă și senzația de sațietate după masă.
Sistemul respirator
Infuziile din semințe de fenicul au un efect expectorant, deci pot ajuta la bolile respiratorii însoțite de tuse.
APLICAȚIE
Semințele de fenicul au o aromă dulce și picantă și un gust specific de anason. Pot fi măcinate sau folosite întregi. Înainte de a folosi semințe întregi, este o idee bună să le zdrobiți într-un mojar sau cu un cuțit pentru a elibera uleiurile esențiale.
Semințele de fenicul se potrivesc bine cu preparatele din pește și carne, în special bulionul de pește sau fructe de mare. De asemenea, sunt folosite pentru a face pâine, prăjituri și produse de cofetărie pentru a spori aroma. De asemenea, fac parte dintr-un amestec indian de curry și condimente chinezești cu cinci arome.
Aceste semințe pot fi mestecate pentru a împrospăta respirația și a îmbunătăți digestia. Această practică este populară în India, unde semințele de fenicul sunt servite după mese în restaurante însoțite de mici bucăți de zahăr.
Ceai de fenicul - ceai:
Ceaiul de semințe de fenicul este foarte ușor de preparat. Este suficient să turnați apă clocotită peste cantitatea necesară de semințe și să o lăsați la abur, acoperită, timp de 10-15 minute.
Este bine să zdrobiți sau să măcinați semințele în prealabil. Pentru a profita la maximum de proprietățile de promovare a sănătății ale semințelor, merită să pregătiți un decoct fierbând 1-1,5 litri de apă într-o cratiță și adăugând 1-2 lingurițe de semințe. Fierbeți-l puțin și beți-l fierbinte. Se poate adăuga apă până când infuzia își pierde culoarea. Nu uitați să-l aduceți la fierbere de fiecare dată.
INGREDIENTE
Fenicul - 100% semințe. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
CARACTERISTICILE PLANTEI
Feniculul aparține familiei țelinei. Este originar din Asia de Vest și Marea Mediterană. Este o plantă foarte apreciată și toate părțile sale sunt comestibile, motiv pentru care astăzi o putem găsi în cultivare în întreaga lume. Feniculul atinge o înălțime de 1-2 m. Rădăcina sa este groasă, bulboasă și alb-galbenă. Tulpini verzi, drepte, cu nervuri, cresc din ea, care se ramifică și dau naștere frunzelor asemănătoare firelor de formă pinnată, asemănătoare mărarului, care este folosită în mod obișnuit la gătit. Florile de fenicul sunt mici, galbene și formează umbrele. Fructele de fenicul sunt semințe aromate.