AR82616
Ingrediente: Rădăcină de archangelica - Angelica archangelica - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Rădăcină de archangelica - Angelica archangelica - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
Rădăcină de archangelica (Angelica archangelica, syn. Archangelica officinalis) numită angelică medicală, angelică sau pur și simplu angelică, este o plantă care și-a revendicat proprietăți unice de secole.
Numele latin angelica provine de la cuvântul archangelos, care înseamnă arhanghel. Conform legendei, proprietățile excelente ale acestei plante au fost dezvăluite de arhanghelul Rafael (deși diferite surse dau nume diferite).
Angelica a fost folosită inițial de populațiile nordice - de exemplu, Laponia și Groenlanda, unde era aproape singura legumă locală. Florile sale proaspete au fost o parte importantă a dietei - au fost fierte în lapte de ren până când au ajuns la consistența brânzei. Interesant este că angelica a fost folosită și de strămoșii noștri, ceea ce este indicat de săpăturile din așezarea Biskupin.
În timpul Renașterii, Angélique s-a bucurat de o mare recunoaștere. Pentru a-i sublinia importanța, a fost numită iarba Duhului Sfânt. Paracelsus a atras atenția asupra proprietăților sale în timpul epidemiei de ciumă, care s-a întors la Milano în secolul al XVI-lea. Mai târziu, s-a răspândit opinia că îngerul este la fel de valoros pentru europeni ca ginsengul pentru chinezi.
Puteți prepara o infuzie, decoct, alcool sau extract de ulei din rădăcină de angelică. Aceste preparate pot fi apoi utilizate intern sau extern - pentru clătiri, comprese și clisme.
APPS
Rădăcină de angelică:
Susține digestia și stimulează pofta de mâncare.
Calmează nervii.
Funcționează diastolic.
Rădăcina uscată de angelică este un condiment valoros - conferă deserturilor, prăjiturilor, turtei dulce și clătitelor un gust caracteristic dulce-picant. Rădăcinile de angelică sunt utilizate în mod obișnuit pentru aromatizarea tincturilor și lichiorurilor, cum ar fi Angelica, Benedictine sau Chartreuse franceză sau vermut.
Angelica susține eficient sănătatea digestivă, stimulează digestia, previne constipația și are un efect de încălzire. Poate fi util pentru digestie și balonare. Calmează durerile abdominale și arsurile la stomac. Este, de asemenea, cunoscut pentru calitățile sale calmante și calmante ale minții.
INGREDIENTE
Angelica - 100% rădăcină. Cea mai înaltă calitate!
DOZARE ȘI INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE
Angelica - ceai (rădăcină tăiată)
infuzie:
5 g rădăcină zdrobită se toarnă 200 ml apă clocotită (sau lapte cu miere), se lasă să se infuzeze, se acoperă timp de 10 minute. Se bea în porții mici de 3-4 ori pe zi pentru 100 ml.
Decoct:
1-2 linguri de rădăcină se toarnă 2 căni de apă sau lapte, se aduce la fierbere și se gătește 5 minute la foc mic. Puteți adăuga puțină miere. Bea o jumătate de pahar de 4 ori pe zi.
Angelica - rădăcină măcinată
infuzie:
1-2 lingurițe de materie primă măcinată se toarnă un pahar cu apă clocotită sau lapte, se gătește la abur sub acoperire timp de 15-20 de minute. Puteți îndulci cu miere. Luați o jumătate de cană de infuzie de patru ori pe zi.
Rădăcina de angelică măcinată poate fi folosită ca condiment pentru turtă dulce, prăjituri, lichioruri dulci și tincturi.
INTERACȚIUNI ȘI REACȚII ADVERSE
Angelica crește sensibilitatea la lumina soarelui. Persoanele care sunt hipersensibile la soare și iau angelica ar trebui să evite lumina soarelui. Nu utilizați în timpul sarcinii.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Angelica - este o plantă frumoasă care crește până la 1,5 m înălțime, preferând locurile umede sau zonele umede. Îl puteți găsi lângă pâraie, mai ales la poalele munților. Florile de angelică sunt colectate în umbrele mari de culoare alb-verde sau galben-verde. Înfloresc din iunie până în august. Tulpina este destul de groasă, iar frunzele inferioare sunt foarte mari. Materiile prime vegetale sunt rădăcinile (Radix Angelicae), fructele (Fructus Angelicae) și frunzele rare (Folium Angelicae).