AR77127
Ingrediente: Cimbru - Thymus vulgaris - 1kg tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Cimbru - Thymus vulgaris - 1kg tocat
Clasificare: Ierburi
Cimbrul (Thymus vulgaris) este o plantă extrem de apreciată în bucătăria europeană și din Orientul Mijlociu, deoarece adaugă profunzime aromei aproape oricărui fel de mâncare. Din cele mai vechi timpuri, a fost folosit în scopuri culinare și medicinale. Cuvântul grecesc tymon, de la care provine numele de cimbru, înseamnă pentru decontaminare, așa că această plantă a fost folosită anterior pentru tratarea bolilor cauzate de infecții bacteriene și virale.
Cu toate acestea, utilizarea tradițională a cimbrului în medicină a fost mult mai largă. De-a lungul anilor, a fost din ce în ce mai apreciat pentru proprietățile sale uimitoare, cum ar fi ameliorarea epilepsiei și vindecarea timidității.
Proprietăți de sănătate
Planta de cimbru conține uleiuri esențiale care constau dintr-o compoziție unică de substanțe bioactive. Acestea includ carvacrol, timol, cimol, linalol și borneol. Pe lângă uleiuri, cimbru conține și taninuri, flavonoide, saponine și acizi triterpenici. Substanțele conținute în uleiul esențial și flavonoide au o puternică activitate antioxidantă. Componentele conținute în cimbru au proprietăți antiseptice, antivirale, antibacteriene și antifungice. Acestea au un efect benefic asupra funcționării căilor respiratorii superioare și susțin apărarea naturală a organismului în caz de dureri în gât, tuse și răgușeală. În plus, au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv.
INGREDIENTE
Iarbă uscată de cimbru 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate.
Mod de utilizare:
Ceai de cimbru:
>
Alte utilizări:
Cimbru are o aromă bogată, caldă și extrem de plăcută. Această plantă este foarte des folosită în gătit, în special în Marea Mediterană și Orientul Mijlociu. Frunzele și crenguțele se adaugă la supe, salate, sosuri, legume fierte și tot felul de carne, pește și păsări de curte. De asemenea, poate fi adăugat la unt, ulei de măsline, maioneză și muștar și poate fi folosit și pentru coacerea pâinii. De asemenea, merge bine pe mâncăruri cu linte și fasole și chiar cartofi fierți și orez. Se potrivește perfect cu busuioc și alte ierburi, usturoi și lămâie.
Cimbru trebuie păstrat în recipiente bine închise, ferit de lumină și umiditate. Când este depozitat corespunzător, își păstrează gustul până la 2 ani, motiv pentru care poate fi achiziționat în siguranță într-un pachet mai mare.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Cimbrul este o plantă din genul Lamiaceae. Atinge o înălțime de 20-30 cm. Este un arbust cu tulpini verticale rigide și frunze mici, înguste, de culoare gri-verde. Flori mici de culoare alb-roz cresc pe vârfuri din mai până în septembrie.
Cimbru este cultivat în multe regiuni ale lumii. Este originar din Marea Mediterană și poate fi găsit acum în țările mai calde din Europa, Asia de Vest și Africa de Nord.