AR75816
Ingrediente: Anason stelat - Illicium verum - 50g
Clasificare: Ierburi
în stoc
Atenție: Ultimele articole în stoc!
Availability date:
Ingrediente: Anason stelat - Illicium verum - 50g
Clasificare: Ierburi
Anasonul stelat sau anasonul stelar (Illicium verum) este un condiment cu un gust dulce și picant și o aromă neobișnuită, care este popular în întreaga lume. Este cel mai des folosit în bucătăria asiatică - în primul rând chineză și vietnameză. Se adaugă la păsări de curte și carne de vită. Anasonul este un ingredient important în amestecul de 5 condimente din China.
Semințele de anason măcinate fin sunt un plus la orezul biryani indian și la multe feluri de mâncare thailandeze, cum ar fi karam masaman. Pe de altă parte, sunt folosite în lume pentru a aromatiza deserturi, dulciuri și alcooluri.
Anasonul stelar nu a venit în Europa până în secolul al XVII-lea și s-a stabilit pentru totdeauna. Semințele sale sunt un ingredient excelent în prăjituri, dulciuri și lichioruri alcoolice. Astăzi, este dificil să ne imaginăm un lichior francez fără anasonul caracteristic.
Semințele de anason sunt, de asemenea, adăugate la cafeaua și ceaiul puternic îndulcit și fac parte, de asemenea, din ceaiul aromat masala chai. Unii oameni mestecă o bucată de anason după masă pentru a-și împrospăta respirația.
În Asia, anasonul este considerat un afrodisiac. Chinezii atribuie o putere specială acestui lucru - ei cred că anasonul poate aduce noroc. Prăjiturile de nuntă sunt decorate în mod tradițional cu anason stelat, astfel încât tânărul cuplu să poată trăi în prosperitate.
Anasonul trebuie păstrat în recipiente bine închise într-un loc umbrit și, dacă este posibil, întreg, astfel încât să-și păstreze aroma pronunțată mai mult timp. Înainte de a fi adăugate la alimente, fructele și semințele întregi pot fi zdrobite într-un mortar sau măcinat.
APLICAȚII
Anasonul stelat are un efect pozitiv asupra poftei de mâncare și favorizează digestia.
Se combină perfect cu mentă, chimen, rozmarin și ghimbir.
Adăugarea la felurile de mâncare trebuie să fie blândă pentru a nu domina întregul fel de mâncare cu aroma sa intensă.
COMPOZIȚIE
100% anason stelat. Cea mai înaltă calitate!
INTERACȚIUNI ȘI REACȚII ADVERSE
Hipersensibilitate la plantă.
Otrăvirea poate fi cauzată de insectă/contaminarea anasonului adevărat (Illicium verum) cu anasonul japonez (Illicium anisatum) sau (Illicium lanceolatum), care sunt toxice. Prin urmare, ar trebui să cumpărați anason numai din surse de încredere.
CARACTERISTICILE PLANTEI
anason stelat, anason stelat (Illicium verum) - este un copac mic cu frunze piele, de culoare verde deschis și fructe caracteristice, cu o aromă intensă și originală. Habitatul natural este zona Asiei de Sud-Est - în principal China și Vietnam, unde este cultivat și el. Nu trebuie confundat cu ierburile anuale numite anason (Pimpinella anisum), care sunt folosite și în artele culinare.