AR79328
Ingrediente: Fructe de Goji premium - Lycium barbarum - 1kg întreg
Clasificare: Fructe uscate
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Fructe de Goji premium - Lycium barbarum - 1kg întreg
Clasificare: Fructe uscate
Fructe de goji uscate
Boabele de Goji sunt fructe derivate din arborele Lycium barbarum, adică wolfberry sau stacojiu. Au fost folosite în medicina tradițională chineză de mai bine de 2.000 de ani. Legendele spun că călugării care trăiau în mănăstirile din Himalaya consumau fructe de goji pentru a îmbunătăți concentrarea în timpul meditației, precum și pentru a reface energia, a crește rezistența și a prelungi viața.
În prezent, fructele de goji sunt unul dintre cele mai valoroase superalimente din lume. Studiile medicinei moderne arată efectul lor benefic asupra metabolismului și a apărării organismului, precum și asupra inhibării procesului de îmbătrânire.
Boabele de Goji sunt o sursă incredibil de bogată de vitamina A. Mănâncă doar o lingură pentru a asigura 100% din necesarul zilnic de această vitamină! Boabele de Goji sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C și fier. De asemenea, conțin zeaxantină (un antioxidant aparținând carotenoizilor), care contribuie la buna funcționare a vederii.
Boabele Goji sunt cultivate în China. Boabele proaspete, coapte sunt foarte fragede, așa că pentru a le culege, întindeți o cârpă sub copac, apoi agitați-o. Lăsați-le să se usuce la soare. Fructele de cea mai înaltă calitate au o culoare roșu închis, ceea ce dovedește absența coloranților și sulfaților.
Proprietăți de sănătate:
Acestea previn cancerul și inhibă îmbătrânirea
Goji se caracterizează nu numai printr-o capacitate antioxidantă foarte mare pe scara ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), ci și printr-o compoziție unică de antioxidanți și polizaharide care contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire și arată capacitatea de a inhiba dezvoltarea diferitelor tipuri de tumori maligne (de exemplu, cancer de col uterin, de prostată sau colon), ceea ce a fost dovedit în teste de laborator și în studii pe animale.
Ele stimulează imunitatea
Studiile de laborator asupra fructelor de goji se concentrează pe polizaharide și pe derivații lor pe care îi conțin. Aceste substanțe au arătat în mod repetat nu numai efecte anticancerigene, ci și imunostimulatoare. Se pare că activează celulele sistemului imunitar, stimulează înmulțirea acestora și, de asemenea, își îmbunătățesc funcțiile de apărare, de exemplu, crescând producția de citokine de către macrofage.
Ele pot fi un bun sprijin în tratamentul diabetului zaharat de tip 2
Un studiu clinic a fost efectuat la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 în care pacienții au primit polizaharide goji în fiecare zi timp de 30 de zile, iar în timpul studiului și la sfârșitul studiului au fost măsurați parametrii lor legați de metabolismul glucozei și lipidelor. A existat o îmbunătățire semnificativă a parametrilor, adică o scădere a nivelului de glucoză din sânge și un răspuns mai bun la insulină, precum și o creștere a nivelului de colesterol HDL bun. Este demn de remarcat faptul că grupul care a consumat polizaharide de fructe de goji a întrerupt medicamentele de scădere a glicemiei pe durata studiului, iar efectul hipoglicemiant a fost mai puternic la ei decât la grupul de control care a luat aceste medicamente.
În studiile pe animale, a fost observat și un efect pozitiv al substanțelor conținute în fructele de goji asupra metabolismului glucozei și lipidelor, precum și asupra acțiunii insulinei.
Ele protejează celulele creierului de deteriorare, îmbunătățesc memoria și inhibă procesele neurodegenerative
Studiile pe animale arată că substanțele din fructele de goji sunt capabile să protejeze neuronii de daunele legate de vârstă, efectele substanțelor toxice și efectele beta-amiloidului, care provoacă boala Alzheimer. Polizaharidele și antioxidanții derivați din cacao au prevenit pierderea memoriei la animalele de testare și au prevenit distrugerea neuronală cauzată de factorii utilizați.
Altele:
- Există rapoarte că ingredientele conținute în fructele de goji îmbunătățesc fertilitatea și libidoul masculin prin creșterea testosteronului și creșterea numărului de spermatozoizi.
- Protejează ficatul de substanțe toxice și, de asemenea, protejează organele interne în timpul radio- și chimioterapiei.
- Au proprietăți antiinflamatorii, antivirale și cardioprotectoare.
MOD DE UTILIZARE
Boabele uscate de goji pot fi consumate direct sau adăugate la feluri de mâncare, atât sărate, cât și dulci.
Unora le place structura cauciucată tare a fructelor de goji, dar dacă nu vă place, înmuiați-le în apă. Se înmoaie în câteva momente în apă fierbinte. Dacă se udă prea mult timp, vor începe să se prăbușească. După înmuiere, merită să beți apă!
Boabele de Goji pot fi adăugate la preparatele preparate, dar amintiți-vă că temperatura ridicată va distruge unele dintre substanțele valoroase (dar nu toate :)).
Încercați să îmbogățiți terciul, iaurtul, orezul, supa dahl, curry sau ceaiul.
Valoarea energetică este de 365 kcal / 100 g
Grăsimi 5 g
Carbohidrați 68 g
inclusiv zaharuri 54,62 g
Proteine 12 g
vit. A 8047 μg (1005% DZR)
vit. C 48 mg (60% din DZR)
Calciu 190 mg (24% din DZR)
Fier 6,8 mg (49% din DZR)
Calitatea fructelor de goji se bazează pe trei factori:
1. Shape
Cele mai bune fructe de goji sunt mari și plate, de formă alungită.
2. Culoare
fructe de goji naturale de calitate sunt de culoare roșu închis. De asemenea, au de obicei puncte albe în partea superioară a fructului.
Dacă boabele au o nuanță deschisă, roșie sângerie, înseamnă că ar fi putut fi conservată cu dioxid de sulf și/sau colorată cu o culoare artificială. Puteți verifica foarte repede dacă fructele de pădure sunt colorate artificial - puneți-le în apă și urmăriți dacă eliberează vopseaua.
3. Miros
Boabele de goji conservate cu sulf vor avea un miros ușor înțepător. Boabele nesulfurate miros foarte moale și dulce.
Boabele Goji oferite în magazinul nostru au fost testate de Eurofins pentru conținutul de pesticide și dioxid de sulf.