AR22656
Ingrediente: Fructe Schisandra - Schisandra chinensis - 100g
Clasificare: Fructe uscate
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Fructe Schisandra - Schisandra chinensis - 100g
Clasificare: Fructe uscate
Schizandra chinensis
Fructele de schizandra (Schisandra chinensis) sunt fructe de pădure roșii închise cu cinci arome – aceasta este traducerea literală a numelui lor chinezesc wu wei zi. Conform anecdotei, coaja lor este dulce, pulpa este acră, semințele sunt amare, iar pulberea de semințe are un gust sărat.
Cea mai veche mențiune a fructelor schizandra și a proprietăților lor datează din 2697 î.Hr. – au fost descrise în cartea Shen Nong Beng Tsao. În 250 î.Hr. Fructele Schizandra au fost incluse în prima farmacopee oficială chineză. Din cele mai vechi timpuri, au fost apreciate pentru proprietățile lor de întărire, creșterea imunității și rezistenței.
Au fost consumate în timpul expedițiilor epuizante, în stări de slăbiciune și boală. Sunt încă utilizate pe scară largă în medicina tradițională chineză (MTC) și sunt, de asemenea, un ingredient valoros în suplimentele alimentare. Potrivit TČM, fructele de schizandra au un efect revitalizant și de întinerire, întârzie procesul de îmbătrânire, cresc performanța intelectuală și au un efect detoxifiant asupra organismului.
Schizandra ca adaptogen
Schizandra este considerat un adaptogen clasic – un grup de plante care se caracterizează prin efecte benefice complexe asupra sănătății. Adaptogenii cresc abilitățile mentale și fizice de a se adapta la condițiile externe negative (de exemplu, presiunea mediului, stresul). Acestea întăresc apărarea naturală a organismului și au un efect protector asupra multor sisteme și organe.
Beneficii pentru sănătate:
Are un efect pozitiv asupra sistemului nervos
Fructele de schizandra consumate în mod regulat contribuie la îmbunătățirea funcțiilor cognitive – îmbunătățesc abilitățile de învățare și memorie, concentrarea și memoria. În plus, au un efect pozitiv asupra bunăstării și stării de spirit.
Crește vitalitatea și are un efect adaptogen
Schizandra fructele ajută să facă față stresului și condițiilor de mediu nefavorabile și, de asemenea, susțin funcționarea sistemului imunitar, motiv pentru care sunt clasificate ca plante adaptogene.
Ajută la curățarea organismului
Fructele cu cinci arome susțin eficient procesele de curățare și detoxifiere, ceea ce are un efect pozitiv asupra aspectului.
Are un efect pozitiv asupra pielii
Datorită conținutului ridicat de nutrienți (conțin vitamina C și E, provitamina A și microelemente precum fosfor, potasiu și siliciu), preparatele din fructe de schizandra sunt utilizate pe scară largă în cosmetice.
Extractele de Schizandra au un efect de fermitate asupra pielii, înmoaie pielea, închid porii și au un efect regenerator. Acestea întârzie procesul de îmbătrânire a celulelor pielii, reduc decolorarea și previn formarea punctelor negre.
COMPOZIȚIE
Fructe de Schisandra chinensis 100%.
CALITATE PREMIUM!
Fructele Schizandra conțin o cantitate semnificativă de vitamina C, vitamina E, ulei esențial și lignani activi farmacologic. Lignanii schizandici includ schizandronele A și B, schizandrinele A și B, schizantrinele A, B, C, D și E, precum și gomizinele și schizanhenolul. În plus, materia primă conține acizi organici (citrici, malic, tartaric), precum și zaharuri și unele taninuri.
LĂMÂIE CHINEZEASCĂ – MOD DE UTILIZARE
Mănâncă 1 lingură de fructe de 1 sau 2 ori pe zi.
Fructele Schizandra pot fi, de asemenea, măcinate și adăugate la smoothie-uri, supe, iaurturi, fulgi de ovăz și alte feluri de mâncare, de preferință nu fierbinți, pentru a păstra toate componentele nutriționale și bioactive.
Infuzie:
1 linguriță de fructe se toarnă un pahar cu apă clocotită, se acoperă și se infuzează timp de 15 minute. Consumați un pahar de infuzie de două ori pe zi.
Tinctură:
Rapoarte 1:5. Alcool 50-60% sau vin roșu sec. Luați 15 ml de 2 ori pe zi sau 30 ml de 1 dată pe zi. 1 linguriță este de aproximativ 5 ml.
INTERACȚIUNI ȘI EFECTE SECUNDARE
Alergiile la fructele de schizandra sunt rare.
PREMIUM vs. STANDARD
Există două tipuri de schizandra utilizate în scopuri de sănătate și nutriție. Una dintre ele se numește schizandra nordică deoarece este de obicei cultivată în nord-estul Chinei, iar cealaltă se numește schizandra sudică deoarece este de obicei cultivată în sud și sud-vest, în regiunea râului Yangtze. Soiul sudic (uneori clasificat ca o specie separată, Schisandra sphenanthera Rehd. et Wils.) este considerat a avea proprietăți mai puternice de promovare a sănătății și este, de asemenea, mai gustos. În magazinul nostru, îl numim Premium.
Mai jos este o comparație a celor două versiuni disponibile de schizandra. Varietatea premium se află în partea dreaptă a fotografiei.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Schisandra chinensis este o plantă cățărătoare, ai cărei lăstari ating o lungime de 8-10 m. Apare în mod natural în China, Japonia, Coreea și Rusia. În Europa și în alte părți ale lumii, schizandra este cultivată cu nerăbdare - pentru proprietățile sale valoroase și caracterul ornamental.