AR73700
Ingrediente: Ceai negru rukeri Rwanda - 50g
Clasificare: Ceai negru
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Ceai negru rukeri Rwanda - 50g
Clasificare: Ceai negru
Rwanda este o țară mică situată în Africa Centrală și de Est. Există grădini de ceai Rukeri, unde se produce ceai negru unic, foarte apreciat de gurmanzii exigenți. Plantațiile au un climat tropical umed, dar temperaturile sunt blânde (17-21 °C), deoarece grădinile sunt situate în zonele înalte. Tufișurile de ceai cresc în sol vulcanic, care este bogat în nutrienți și apă, ceea ce îl face foarte fertil. Datorită condițiilor excelente de creștere, ceaiul din această regiune are un gust profund, plăcut, fără o notă de amărăciune, învăluit într-o aromă limpede, malțoasă și ușor lemnoasă. Frunzele acestui ceai sunt întunecate, aproape negre, cu o ușoară strălucire argintie, lungi, frumos răsucite și parfumate.
Mod de preparare:
- 1-2 lingurițe pe cană sau o ceașcă mai mare (250-300 ml)
- puțin mai puțin pe cană mică (120 ml)
- apă proaspăt fiartă
- Prima macerare ar trebui să dureze 1-2 minute, a doua 3-5 minute.
Gust, aromă și culoare
ceaiul negru Rwanda Rukeri oferă o infuzie de culoare chihlimbar închis, care încântă prin aroma sa groasă și izbitor de dulce chiar înainte de degustare. Gustul infuziei este plin, profund, vizibil dulce și, ceea ce este interesant pentru ceaiul negru, aproape fără amărăciune. După degustare, veți mirosi note de caramel, biscuiți și prune. Frunzele acestui ceai unic pot fi infuzate de două ori. A doua gătire poate dura puțin mai mult de 2 minute.
>INGREDIENTE
ceai negru 100%.