AR73604
Ingrediente: Ceai roșu Rooibos - Aspalathi contarm, Aspalathi linearis - 500g
Clasificare: Rooibos | Ceai Honeybush
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Ceai roșu Rooibos - Aspalathi contarm, Aspalathi linearis - 500g
Clasificare: Rooibos | Ceai Honeybush
Este o băutură națională din Africa de Sud, este un ceai excelent sănătos, cu un gust delicat și efect plăcut. Nu conține cofeină, deci poate fi băut de copii chiar înainte de culcare. În plus, nu conține taninuri, care sunt responsabile pentru gustul ceaiului, pentru a nu irita stomacul.
Materia primă Rooibos constă din frunze și lăstari tineri derivați din Aspalatus linearis. Este un arbust care apare în mod natural în sudul Africii și acum - datorită cererii în creștere - cultivat intensiv în zonele muntoase din partea sa de vest. După recoltare, care se efectuează primăvara și vara, lăstarii tineri sunt zdrobiți, fermentați într-un mediu umed și apoi uscați.
Proprietăți care promovează sănătatea:
Calmeaza
Antioxidant
Reglează funcționarea tractului digestiv
Îmbunătățește funcția intestinală
Tonifică sistemul nervos
Reduce simptomele alergiei
CUM SE PREPARĂ
Frunzele de rooibos (aproximativ 1 linguriță la 250 ml) se udă cu apă fierbinte. Ar trebui să fie aburite timp de 3-5 minute. De asemenea, poate fi gătit la temperaturi scăzute. Serviți ceai cald sau rece. Are un gust bun cu adaos de miere.
compoziție
Compușii polifenolici sunt reprezentați aici de diferite tipuri de flavonoide: flavonoane (luteolină, chrioeriol), flavonoli (quercetină, izoquerrină, rutozidă), dihidrocalone (aspalatină, notofangină) și glicozide C flavinate (orientină, izoorientină). Conținutul de aspalatină din materia primă nefermentată este de 15 g / 1 kg de substanță uscată. Au fost identificați mulți acizi fenolici: protocatech, cafea, p-hidroxibenzoic, vanilic, p-cumar, ferulic și siringoic. Printre componentele fracției volatile pot fi menționate guaiacole, damascenona, acetat de geraniol, alcool feniletilic și ß-iononă. Conținutul de taninuri reprezentate de gallotanine este scăzut (4-5% pe bază uscată). De asemenea, a fost constatată prezența polizaharidelor acide, a acidului ascorbic și a compușilor minerali (Ca, Mg, Mn, Cu, fosfați, sulfați, fluoruri). Rooibos nu conține cofeină.