Maca - Lepidium meyenii - 5kg măcinat

AR79454

Ingrediente: Maca - Lepidium meyenii - 5kg macinat
Clasificare: Superalimente

în stoc

1 049 lei

Mai multe informații

Ingrediente: Maca - Lepidium meyenii - 5kg macinat
Clasificare: Superalimente

Maca (Lepidium meyenii) este o plantă foarte hrănitoare din Peru. Întărește corpul și oferă energie, crește fertilitatea și dorința sexuală, crește eficiența organismului. Îmbunătățește starea de spirit, întărește memoria și îmbunătățește abilitățile cognitive. Susține buna funcționare a întregului corp, îl hrănește și susține regenerarea.

Maca este o adevărată comoară a incașilor. Este originar din Peru și a fost folosit de oamenii care trăiesc în Anzi de câteva mii de ani. Este atât medicament, cât și hrană pentru ei. În mod tradițional, maca a fost folosită pentru a trata infertilitatea la femei și bărbați, precum și pentru a crește numărul de descendenți la femei și ... Șeptel. Maca a fost consumată de femeile aflate la menopauză pentru a-i ameliora simptomele. De asemenea, este recomandat persoanelor care sunt subnutrite sau slăbite, muncesc din greu, suferă de anemie, depresie sau osteoporoză și femeilor cu tulburări menstruale.

Maca este o legumă rădăcinoasă din familia brassicaceae. Seamănă cu o ridiche, doar puțin mai mare. Vine într-o varietate de culori, iar cele mai populare sunt galben, roșu și negru. Locuitorii pregătesc maca în multe feluri: o fierb sau o coc pe foc și o mănâncă ca cartofii, fac o budincă dulce sau o usucă și o măcină, apoi o folosesc ca făină pentru coacere sau pregătesc o băutură alcoolică numită maca-chichi.

Proprietăți care promovează sănătatea

Maca este o sursă de proteine vegetale, vitamine și minerale de înaltă calitate (compoziția detaliată mai jos), datorită cărora hrănește și întărește vizibil organismul.

Maca conține, de asemenea, o serie de substanțe bioactive cu proprietăți pro-sănătate.

Oferă energie și crește capacitatea fizică a organismului
Îmbunătățește starea de spirit
Este considerată o plantă adaptogenă, adică care crește rezistența organismului la factorii de stres mental și fizic
Susține imunitatea naturală a organismului
Îmbunătățește fertilitatea la bărbați prin creșterea numărului și viabilității spermatozoizilor
Îmbunătățește fertilitatea la femei prin creșterea nivelului hormonului luteinizant
Crește dorința sexuală la bărbați și femei
Calmează efectele neplăcute ale menopauzei
Îmbunătățește memoria și abilitățile de învățare
Are grijă de sănătatea oaselor, articulațiilor și mușchilor
Are un efect pozitiv asupra vederii
Ajută la menținerea tensiunii arteriale normale

aplicație

Maca este recomandată persoanelor cu activitate fizică și intelectuală ridicată, studenților, părinților, sportivilor și persoanelor care lucrează intens. Persoanele în vârstă și copiii vor beneficia, de asemenea, de utilizarea acestuia. Merită să luați maca în timpul convalescenței, epuizării, malnutriției sau slăbirii corpului, precum și în stări de imunitate redusă. Merită să-l oferiți copiilor și adolescenților în timpul adolescenței și pubertății. Maca este, de asemenea, un suport excelent pentru organism în situații stresante, cum ar fi examene, provocări la locul de muncă, competiții sportive, apariții publice, precum și situații sociale provocatoare.

DOZAJ MACA ȘI MOD DE UTILIZARE

Băutura perfectă pentru micul dejun!
Amestecă 1-2 lingurițe cu apă sau lapte.

De asemenea, se potrivește bine cu iaurt, băutură de cacao sau fulgi de cereale.
Doza recomandată de rădăcină de maca nu a fost încă stabilită. Majoritatea oamenilor încep cu aproximativ 1 linguriță de formulă pudră, dar folosesc până la 2-3 linguri pe zi. Deoarece maca îmbunătățește energia și rezistența, mulți oameni o consumă înainte de antrenament.

În Anzi, localnicii folosesc zilnic aproximativ 500 g de rădăcină proaspătă de maca. În formă de pulbere, rădăcina este de obicei folosită la o rată de 1 până la 20 g pe zi.
Există multe moduri de a încorpora rădăcina de maca în dieta ta. Pulberea se consumă cel mai bine dimineața pe stomacul gol, după amestecarea cu lichid, dar poate fi adăugată și la mese. Este recomandat ca aceste alimente să nu fie fierbinți, deoarece temperatura ridicată poate reduce valoarea nutrițională a acestui produs.

Maca are o aromă blândă, dulce-nucă, motiv pentru care multor oameni le place să facă mâncăruri dulci din ea. Se potrivește bine cu shake-uri de fructe, terci sau cereale pentru micul dejun.

INGREDIENTE
Rădăcină de maca măcinată (din agricultură ecologică) 100%. Fără aditivi. Ingrediente de cea mai înaltă calitate!

Pulberea de rădăcină de maca conține aproximativ 14% proteine (inclusiv 8 aminoacizi esențiali), 76% carbohidrați, 1,5% grăsimi și 8,5% fibre. În plus, vitaminele B, calciu, magneziu, potasiu, cupru, mangan, fosfor, fier. Rădăcina de maca conține, de asemenea, o serie de compuși biologic activi, inclusiv flavonoide, alcaloizi, beta-ecdisonă, glucosinolați: izotiocianat de p-metoxibenzil, sitosteroli, stigmasterol și taninuri.

Valoare nutrițională la 100 g:
Valoare energetică: 373 kcal (1584 kJ)
Grăsimi: 1,5 g
Glucide: 76,1 g
inclusiv zaharuri: 35,3 g
Proteine: 13,8 g
Sare: 0,03 g

glumă. C: 285 mg (475% DZR)
Glume. B2: 0,4 mg (21%)
Glume. PP: 5,7 mg (29%)
Glume. B6: 1,1 mg (57%).

Calciu: 250 mg (25%)
Fosfor: 360,3 mg (51%).
Magneziu: 85,8 mg (23%).
Potasiu: 2000 mg (57%)
Fier: 14,8 mg (82%)
Cupru: 6 mg (300%)
Mangan: 0,8 mg (39%)

Contraindicații:
Maca este sigură chiar și în doze mari. Nu au fost observate efecte secundare pentru utilizarea sa.
Nu au fost efectuate studii amănunțite cu privire la efectul rădăcinii de maca asupra sănătății fătului și sugarului, deci nu este recomandat să consumați suplimentul la femeile însărcinate și care alăptează.
Nu este recomandat să consumați rădăcină de maca seara. Maca este un stimulent foarte ușor, dar poate perturba somnul la persoanele sensibile.
Maca este o plantă din familia cruciferelor (Brassicaceae). Persoanele cu alergii la aceste plante ar trebui să fie atente atunci când folosesc maca și să se oprească dacă apar simptome alergice.

Caracteristicile plantei:
Maca (Lepidium meyenii) aparține grupului de hibrizi, ceea ce înseamnă că este legată de varză, ridiche și conopidă. Zonele originale și principale ale apariției sale sunt Anzii peruani, care sunt cultivați și în Anzii Boliviei și, mai rar, în Brazilia. Maca crește la o altitudine de 3500-4000 m deasupra nivelului mării, unde temperaturile sunt răcoroase și vânturile puternice, dar și lumina puternică a soarelui. Rădăcina de maca vine în multe variante de culoare, iar cele mai populare sunt galben, roșu și negru, există și maro, violet și verde. Rădăcinile diferă ca mărime și formă. Pot semăna cu rădăcina de pătrunjel, ridichea. Frunzele de maca cresc radial de la rădăcină și se întind pe pământ. Au o formă de frunză de morcov. Florile mici, albe de maca cresc în partea de sus a lăstarilor și formează inflorescențe sferice. Acestea sunt polenizate și apoi transformate în fructe mici care conțin două semințe, fiecare având o dimensiune de aproximativ 2 mm.

Informații despre ierburi

Pentru mai multe informații despre utilizarea în medicina naturistă tradițională, trebuie să vă trimitem la herbar sau la surse externe de pe Internet sau din literatură. Consultați un specialist în plante medicinale înainte de utilizare. Conform regulamentului în vigoare în prezent al Comisiei Europene nr. 1924/2006, nu este posibil să se facă mențiuni neautorizate de sănătate sau nutriționale pentru produse, care nu au fost aprobate de Comisia Europeană sau de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. O mențiune de sănătate înseamnă o declarație care implică sau dă impresia că acestea sunt efecte terapeutice asupra organismului uman. Acest produs este comercializat în Slovacia ca extract din plante și materie primă pentru prelucrare ulterioară. Nu are efecte diagnostice sau medicinale aprobate și nu este un medicament. A nu se păstra la îndemâna copiilor. A se păstra într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Termenul de valabilitate minim este indicat pe ambalaj.

20 other products in the same category: