AR76883
Ingrediente: Scoarță de albidum de Sassafras - 50g tocat
Clasificare: Relaxare și somn
în stoc
Atenție: Ultimele articole în stoc!
Availability date:
Ingrediente: Scoarță de albidum de Sassafras - 50g tocat
Clasificare: Relaxare și somn
Coaja și rădăcinile de sassafra sunt o materie primă versatilă folosită în medicina tradițională de indienii nativi din America de Nord, precum și un condiment important în bucătăria cajun și creolă. În plus, respinge eficient țânțarii, moliile și alte insecte.
Sassafras (Sassafras albidum) este un copac mic care crește în estul și nord-estul Americii de Nord. A fost apreciat de indieni pentru proprietățile sale de întărire, diaforetice, vasodilatatoare, carminative, antibacteriene și ușor stimulante. Din diferite părți ale acestui copac au preparat infuzii și decocturi, în special din rădăcini și scoarță, mai rar din frunze, crenguțe și flori. Infuziile de scoarță de sassafras au fost consumate în fiecare an ca tonic de primăvară pentru a întări corpul și a curăța după iarnă. Au fost, de asemenea, un remediu popular pentru diverse afecțiuni, cum ar fi probleme digestive, răceli, slăbiciune renală, dureri articulare și probleme ale pielii. Decocturile de lăstari tineri ai acestui copac au fost folosite ca remediu pentru spălarea ochilor iritați și inflamați.
Frunzele și scoarța de sassafras și-au găsit locul în bucătăria locuitorilor din Louisiana, în special printre Cajuns și creoli. În special, acolo se folosesc frunzele, care sunt adăugate la felurile de mâncare în formă proaspătă sau uscată pentru a aromatiza sau îngroșa vasul (materiile prime ale acestui copac conțin mult mucilagiu). Gustul și aroma specifică a scoarței îi permit să fie folosită la gătit, atât în mâncăruri sărate și dulci, cât și în băuturi alcoolice și nealcoolice (de exemplu, bere și kombucha). În trecut, lăstarii tineri erau folosiți și pentru a face bere.
Sassafras și alte specii ale acestui copac produc ulei de safrol bogat în safrol, care a fost folosit cândva în medicină. Astăzi, utilizarea sa este strict restricționată prin lege din cauza efectelor toxice ale safrolului asupra organismului și a posibilității de conversie chimică în MDMA. Uleiul de safrol este folosit din ce în ce mai rar și numai în industria parfumurilor și a produselor cosmetice.
APLICAȚIE
Produs aromatic pentru utilizare ca tămâie sau distilare cu abur pentru obținerea uleiului esențial.
Repelent pentru respingerea țânțarilor, moliilor și a altor insecte.
COMPOZIȚIE
Sassafras albidum – scoarță 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
MOD DE UTILIZARE
Ca tămâie:
Așezați bucăți de scoarță pe cărbuni încinși și bucurați-vă de mirosul unic de sassafras :)
Ca repelent:
Așezați bucăți de scoarță de sassafras într-o pungă respirabilă și puneți-le în dulapuri de bucătărie sau agățați-le într-un dulap pentru a respinge moliile. De asemenea, puteți adăuga coaja direct în unele produse alimentare, cum ar fi fructe uscate, nuci sau crupe sau orez în pungi.
>CARACTERISTICILE PLANTELOR
Sassafras (Sassafras albidum) este un copac de înălțime medie (15-20 m) din familia laurilor. Apare în mod natural în partea de est a Americii de Nord. Crește în pădurile de foioase, pe soluri fertile și umede. Formează un trunchi destul de subțire și o coroană nu foarte densă. Crește cu frunze cu trei lobi sau ovale. Florile sale sunt mici și toate sunt galben-verzui. Sunt colectate dens în inflorescențe numite podaldachów. Fructele acestui copac sunt fructe de pădure ovale, albastru închis, cu o singură sămânță.