AR75890
Ingrediente: Frunze de Boldo - Peumus boldus - 1kg tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Frunze de Boldo - Peumus boldus - 1kg tocat
Clasificare: Ierburi
Boldo (Peumus boldus) este un copac mic originar din regiunile muntoase din Peru și Chile. În zilele noastre poate fi găsit în multe grădini din casele braziliene datorită utilizărilor culinare și medicinale extinse ale frunzelor sale. Frunzele uscate sunt un condiment extrem de aromat și un ajutor excelent pentru susținerea sistemului digestiv. În țările din America de Sud, frunzele de boldo sunt un adaos popular la yerba mate, pot fi găsite și sub formă de ceai în pungi.
Frunzele de boldo au fost folosite în bucătăria incașă și în medicina naturală de mii de ani. Dovada acestui lucru a fost descoperirea în zona Monte Verde într-un coș de ierburi învelite în alge marine, a căror vârstă a fost estimată la peste 12.000 de ani. Oamenii de știință cred că boldo a fost deja folosit ca condiment și ca ingredient în amestecuri de plante concepute pentru a îmbunătăți digestia și a ameliora durerea.
Beneficii pentru sănătate:
Efect pozitiv asupra sistemului digestiv
Frunzele de boldo conțin boldin – un alcaloid activ care are efect cloretic, stimulând producția și fluxul de bilă. Are un efect benefic asupra funcționării ficatului și a vezicii biliare și, de asemenea, previne formarea calculilor biliari.
Substanțele bioactive conținute în frunzele de boldo stimulează intens secreția de salivă, sucuri gastrice, pancreatice și intestinale. Au un efect mare asupra funcției digestive, ajută la ameliorarea problemelor sistemului digestiv și elimină constipația.
Frunzele de boldo pot susține, de asemenea, lupta împotriva infecțiilor parazitare și fungice ale sistemului digestiv datorită antimicrobienelor pe care le conțin.
Efect pozitiv asupra sistemului nervos
Compușii găsiți în frunzele de boldo au un efect sedativ ușor și vă pot ajuta să adormiți. Datorită proprietăților lor antispastice, calmează durerile de diferite origini.
APLICAȚIE
pentru a îmbunătăți digestia și a calma tractul digestiv
pentru sănătatea ficatului și a vezicii biliare
ajută la infecțiile parazitare și fungice ale tractului digestiv
stres și tensiune nervoasă crescută
COMPOZIȚIE
100% frunze de boldo. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
DOZARE ȘI MOD DE UTILIZARE
Boldo – ceai (frunză tăiată):
Pentru a pregăti infuzia, se toarnă o linguriță de frunze cu un pahar cu apă clocotită și se infuzează timp de 10-15 minute, acoperit. Nu beți mai mult de 2 pahare de infuzie pe zi, de preferință cu alimente.
Culinar:
Frunzele de boldo pot fi folosite ca condiment. Sunt perfecte ca garnitură pentru diverse ceaiuri. Infuzia de frunze de boldo are o aromă surprinzătoare care combină mirosul de mentă cu mirosul de frunze de dafin și camfor. Gustul infuziei este pronunțat și ușor amar, dar foarte plăcut.
Frunzele de boldo ca condiment sunt potrivite pentru supe, carne prăjită și mâncăruri din pește. De asemenea, pot fi adăugate la sosuri și mâncăruri cu curry și folosite ca înlocuitor interesant pentru frunzele de dafin. Merită să le încercați ca adaos la ciuperci și murături.
CONTRAINDICAȚII
Nu este recomandat femeilor însărcinate și pacienților cu boli renale și hepatice.
Nu se recomandă utilizarea zilnică pe termen lung a boldo.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Boldoa aromatica este un copac sau arbust veșnic verde, răspândit, care atinge o înălțime de 6 până la 8 m. Se găsește în principal în America de Sud, în special în Argentina, Bolivia, Ecuador, Chile și Peru. Aparține familiei Polcaceae. Frunzele de Boldo sunt de culoare verde închis, strălucitoare și cărnoase. Au o formă ovală și capete rotunjite. Florile de boldo constau din petale albe care înconjoară un grup de stamine cu capete mari, galbene sau portocalii intense. Boldo produce fructe mici cu sâmburi galben-verzi care sunt consumate crude sau uscate în Chile și folosite ca condiment.