AR76081
Ingrediente: Rădăcină de Galgant - Alpinia galanga - 250g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Rădăcină de Galgant - Alpinia galanga - 250g tocat
Clasificare: Ierburi
Galgant (Alpinia officinarum), cunoscut și sub numele de cardamom sălbatic, este o parte integrantă a multor feluri de mâncare din Asia de Sud-Est. Arată ca rădăcina de ghimbir, dar este puțin mai ascuțită și cu siguranță mai amară. Este folosit nu numai în bucătărie, ci și în medicina naturală, în special în Ayurveda și medicina tradițională chineză. Chinezii folosesc proprietățile sale pentru a lupta împotriva gripei și răcelii, iar indienii îl folosesc pentru probleme gastro-intestinale.
Proprietăți de promovare a sănătății:
Substanțele bioactive prezente în rădăcinile galangantului au un efect benefic asupra tractului gastro-intestinal și ajută la ameliorarea problemelor digestive. Acestea au un efect de încălzire asupra organismului și susțin mecanismul imunitar al organismului. Testele inițiale de laborator au arătat că substanțele conținute în galangant conțin compuși care ajută la menținerea nivelului normal de glucoză și colesterol din sânge.
INGREDIENTE:
rădăcină de Galgant 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate.
DOZARE GAGANT ȘI METODE DE UTILIZARE
Ceai Galgant (rădăcină tăiată):
Decoct:
Se toarnă o lingură de rădăcină de galangant uscată cu apă clocotită și se lasă la abur timp de 20-30 de minute.
Alte utilizări:
Tinctură:
100 g de materie primă uscată și zdrobită se toarnă cu 40-60% alcool (500 ml), se macera timp de 10 zile și apoi se filtrează. Tinctura trebuie administrată în doză de 5 ml, de 1-3 ori pe zi. În caz de dureri musculare și articulare prin frecarea tincturii în zonele dureroase.
Contraindicații
Până în prezent, nu au fost raportate efecte secundare, interacțiuni și contraindicații cu privire la rădăcina galgant.
CARACTERISTICILE PLANTELOR
Alpinia galgant este o plantă perenă aparținând familiei ghimbirului. Este originar din Asia de Sud-Est. Este cultivat în China și Sri Lanka și crește sălbatic în Malaezia. Crește până la 2,5 metri înălțime. Poartă flori albe, din care, după înflorire, apar mici pungi de semințe.
Galgant este cultivat pe rizomi subterani, tuberoși. Ajung la 4-8 cm și de obicei nu depășesc 2 cm grosime. Au o piele subțire și strălucitoare roșie și maro și un interior alb lăptos. Acestea sunt dezgropate când planta atinge vârsta de 4-6 ani și se folosesc proaspete sau uscate la soare. După măcinare, se obține o pulbere maro-roșiatică.