AR82357
Ingrediente: Frunze de menta - Mentha piperita - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Frunze de menta - Mentha piperita - 100g tocat
Clasificare: Ierburi
Menta (Mentha piperita) este una dintre cele mai aromate soiuri de mentă. A fost creat prin încrucișarea mentei de apă (Mentha aquatica) și a mentei (Mentha spicata). Menta este cunoscută de mii de ani și este utilizată pe scară largă în gătit și medicină. Chiar și egiptenii, grecii și romanii antici foloseau menta pentru dureri de stomac și probleme digestive. Numele provine din mitologia greacă după zâna Minth, căreia îi plăcea Hades. Hades l-a transformat într-o plantă pentru a salva zâna de mânia soției sale, Persefona.
În zilele noastre, menta este folosită nu numai în gătit și plante, ci și în cosmetice, săpunuri, paste de dinți și creme și parfumuri. De asemenea, este prezent în multe unguente universale pentru ameliorarea durerii.
Diverse ceaiuri instant care conțin mentă măcinată în praf sunt de mică valoare, deoarece uleiul esențial se deteriorează rapid după măcinarea materiei prime.
Proprietăți pentru sănătate:
Menta este cunoscută pentru efectul său pozitiv asupra tractului digestiv. Ingredientele active conținute în acesta susțin funcția hepatică și stimulează secreția de bilă, facilitând astfel digestia grăsimilor. Componentele mentei au, de asemenea, un efect relaxant asupra mușchilor netezi ai tractului digestiv. În caz de indigestie și senzații grele după masă, este bine să ajungeți la un decoct de mentă. Persoanele cu sindrom de colon iritabil (IBS) pot găsi ușurare prin consumul regulat de infuzie de mentă. Infuziile de mentă pot fi utile atunci când tușiți. Mentolul, care este conținut în uleiul esențial de mentă, facilitează respirația și are un efect expectorant. În menstruația dureroasă, se folosește și efectul diastolic al componentelor de mentă asupra mușchilor netezi.
COMPOZIȚIE
100% mentă. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
Ceai de menta:
Se toarna 1-2 lingurite de frunze cu un pahar cu apa clocotita si se lasa la infuzat 10 minute. Puteți adăuga ghimbir și cardamom la infuzie, lemongrass și lemn dulce vor funcționa, de asemenea, bine. Menta trebuie combinată cu alte ierburi, precum și cu yerba mate și ceaiuri de frunze.
Altele:
Menta este un plus excelent pentru yerba mate și ceaiul verde. De asemenea, poate fi gătit împreună cu alte ierburi populare.
Folosiți menta în scopuri culinare. Forma sa uscată este populară în Balcani și Orientul Mijlociu, unde este folosită pentru carne la grătar, legume și orez. Este presărat cu humus și mâncare pentru terci. Este prezent în dolmani sau varză turcească învelite în frunze de struguri, precum și în multe sosuri și supe de iaurt. Menta uscată poate fi adăugată și la pește, paste, pizza și salate.
Menta trebuie păstrată într-un recipient bine închis, ferit de lumină și umiditate.
CONTRAINDICAȚII
Hipersensibilitate la plantă.
Menta este sigură pentru femeile însărcinate și care alăptează.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Menta provine din familia Lyme și este alcătuită din peste 40 de specii. Se găsește în Europa, Asia și Africa. Este o plantă perenă care atinge o înălțime de 10 cm până la 1 m. Înflorește din iunie până în iulie. Florile de mentă sunt mici, albe, liliac sau roz și sunt colectate în inflorescențe în partea superioară a plantei. Frunzele de mentă ies în diagonală din tulpină și au formă eliptică. Întreaga plantă miroase intens.