AR76146
Ingrediente: Floare de cuișoare - Flos caryophylli - 50g întreg
Clasificare: Condiment
în stoc
Atenție: Ultimele articole în stoc!
Availability date:
Ingrediente: Floare de cuișoare - Flos caryophylli - 50g întreg
Clasificare: Condiment
Cuișoare - piper
Cuișoarele (Caryophylli Flos) sunt muguri imaturi de cuișoare care cresc pe Insulele Mirodeniilor. Când sunt proaspăt recoltate, sunt de culoare roz sau verde deschis și devin maro închis în timpul uscării. Își datorează aroma prezenței eugenolului, care, pe lângă aromă, le conferă și proprietăți de promovare a sănătății. Uleiul esențial este responsabil pentru gustul pronunțat al cuișoarelor, care este reprezentat în muguri într-o cantitate de 15-20%.
Cuișoarele sunt un condiment popular pentru deserturi, băuturi și mâncăruri din carne. În plus, sunt apreciate pentru proprietățile lor de încălzire, ameliorare a durerii și revigorare. Aceste calități erau cunoscute de chinezi în cele mai vechi timpuri. Oricine venea la o audiență cu împăratul trebuia să aibă un cuișor în gură și să mestece pentru a avea o respirație proaspătă.
Caracteristici de sănătate:
Cea mai importantă substanță bioactivă prezentă în cuișoare este eugenolul, care se găsește în uleiul esențial. Eugenolul are un efect analgezic care era deja cunoscut în medicina antică chineză și ayurvedică și este folosit astăzi în stomatologie. Uleiul de cuișoare face parte din anodină – un ameliorator pentru durerile de dinți. Acasă, pentru a ameliora durerea de dinți, este suficient să puneți un cuișor în gură și să mestecați. De asemenea, va ajuta la infecțiile orale datorită proprietăților antiseptice ale eugenolului. Cuișoarele sunt extrem de utile pentru problemele digestive. Substanțele conținute în ele stimulează secreția de sucuri digestive, ajutând astfel la ameliorarea flatulenței și a senzației de sațietate după mese, precum și la îmbunătățirea peristaltismului intestinal. Datorită proprietăților lor răcoritoare, cuișoarele sunt folosite în Asia în pastele de dinți, precum și în prepararea betelului – un amestec de mestecat multicomponent acoperit cu o frunză de ardei. Cuișoarele pot fi găsite și în guma de mestecat și tutun.
APLICAȚIE
Cuișoare miros puternic picant, cald și proaspăt. Gustul lor este puțin picant și adaugă o notă dulce-amăruie mâncărurilor. Pot fi folosite atât întregi, cât și măcinate. Pentru un fel de mâncare mic, este suficient să folosiți o bucată sau un vârf, deoarece mirosul de cuișoare este intens.
Cuișoarele se potrivesc bine cu fructele coapte, prăjiturile și prăjiturile și deserturile cu aromă picantă sau de ciocolată. Sunt un plus indispensabil pentru vinul fiert și bere, precum și pentru cafeaua cu condimente. Hindușii le folosesc în masala adăugate la ceaiul tradițional indian cu lapte și ghimbir. În timp ce gătiți terci sau terci și orez pentru dulce, este o idee bună să aruncați un cuișor în oală.
Cuișoarele sunt, de asemenea, prezente în mâncărurile sărate și sunt adesea umplute cu șuncă și carne înainte de coacere sau cu ceapă înainte de a fi adăugate în bulion. Merită să adăugați un vârf de cuișoare la orice fel de mâncare din carne. De asemenea, se potrivesc bine cu curry și mâncăruri pe bază de orez. Fac parte din multe amestecuri de condimente: ras el hanout marocan, cinci arome chinezești, garam masala indian și quatre-épices franceze.
Merită să faceți o infuzie de cuișoare sau să adăugați unul la ceaiul preferat. Pentru a pregăti infuzia, folosiți 1-2 lingurițe de cuișoare măcinate și turnați un pahar cu apă clocotită peste ele, apoi lăsați-l să se scurgă timp de 10 minute. Le puteți fierbe și în lapte fierbinte.
COMPOZIȚIE
Caryophylli Flos 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
CONTRAINDICAȚII
cuișoare în cantitate de piper (1 buc pe zi) sunt sigure pentru femeile însărcinate și care alăptează, dar nu sunt recomandate cantități mai mari (câțiva cuișoare în ceai sau cafea, ulei de cuișoare).
PLANT CHARACTERISTICS
Cuișoare (Syzygium aromaticum) crește în sălbăticie pe Insulele Mirodeniilor și este cultivat în toată Peninsula Malay, Zanzibar și Madagascar, India, Sri Lanka și Brazilia. Cuișoare este un copac sau arbust tropical înalt de 12 m, frunzele sale eliptice sunt acoperite cu glande care produc ulei de cuișoare. Florile înflorite ale garoafelor arată ca cuișoare roșii, din care crește un grup de stamine subțiri albe în vârf. Fructele acestui copac sunt fructe de pădure violete de formă alungită.