AR79067
Ingrediente: Chaga - Inonotus obliquus - 100g măcinat
Clasificare: Ierburi
în stoc
Atenție: Ultimele articole în stoc!
Availability date:
Ingrediente: Chaga - Inonotus obliquus - 100g măcinat
Clasificare: Ierburi
Chaga (Inonotus obliquus) este o ciupercă care crește pe trunchiurile de mesteacăn în climatele mai reci din emisfera nordică. La prima vedere, nu arată foarte atractiv și nu seamănă deloc cu o ciupercă. Se pare că cineva a dat foc unui fragment de copac. Uneori iese semnificativ din trunchi și formează un cluster.
Această ciupercă se numește chaga. A fost folosit de secole în medicina Europei de Nord și de Est, în principal sub formă de decoct.
Caracteristici de sănătate:
Susține activitatea sistemului imunitar
Chaga conține o cantitate enormă de beta-glucan, care ajută la echilibrarea sistemului imunitar. Aceasta înseamnă că chaga își poate îmbunătăți munca și, dacă este necesar, îl poate încetini și atunci când este prea activ. Cercetările au arătat, de asemenea, că chaga activează celulele sistemului imunitar responsabile de lupta împotriva cancerului în stadiu incipient. Cercetările sunt în curs de desfășurare și sunt necesare mai multe teste pe această temă.
Știm sigur că chaga este eficient în susținerea tratamentelor standard pentru cancer, cum ar fi chimioterapia, prin compensarea efectelor secundare negative. Cu toate acestea, nu se poate spune cu siguranță că chaga încetinește dezvoltarea cancerului.
Efectul pozitiv asupra membranei mucoase a tractului digestiv
Chaga favorizează vindecarea cavităților din stomac și duoden. Are un efect calmant și calmant asupra oricărei iritații a membranei mucoase a tractului digestiv.
Ajută la menținerea tensiunii arteriale normale și a nivelului de colesterol
Studiile au arătat că acidul betulinic din chaga are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol din sânge.
DOZARE ȘI APLICARE
Chaga zdrobit:
Se toarnă 2-4 linguri de chaga într-o cratiță cu 2 căni de apă. Gatiti timp de 15-30 de minute. Puteți consuma fără restricții. Se toarnă peste chaga și se gătește de mai multe ori până când bulionul își pierde culoarea.
Chaga măcinată:
Puneți 1-2 lingurițe de pulbere într-un lichior și turnați apă clocotită peste ea. Se lasă să acționeze 15 minute sau mai mult. Puteți bea infuzia fără restricții.
COMPOZIȚIE
Chaga - 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
CARACTERISTICILE PLANTEI
Chaga este un miceliu negru foarte concentrat care iese dintr-un trunchi de mesteacăn infectat cu ciuperca parazită (dar netoxică) Inonotus obliquus. Partea exterioară este de culoare închisă, tare și crăpată, arată adesea ca lemn ars și se numește sclerotiu. Interiorul are o culoare galben-maro ruginiu.