AR76131
Ingrediente: Semințe de muștar alb - Sinapis alba - 1kg întreg
Clasificare: Condimente
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Semințe de muștar alb - Sinapis alba - 1kg întreg
Clasificare: Condimente
Este o plantă anuală originară din sudul Europei - Marea Mediterană și Asia. Cunoscut și folosit în bucătării și în medicina populară de secole, își datorează numele amărăciunii pe care oamenii o simt atunci când sunt mușcate semințe mici. Muștarul este numit în mod obișnuit ierbură de muștar, deoarece muștarul de ascuțire diferită este făcut din semințele sale - cel mai ascuțit este muștarul rusesc. Muștarul conține compuși antibacterieni și antifungici și, prin urmare, este excelent pentru conservarea alimentelor. Este un adaos esențial pentru marinate și, deoarece susține digestia, este un condiment ideal pentru mâncăruri de varză greu de digerat, cum ar fi bigo, carne grasă și sosuri. Potrivit și pentru ouă și brânză. Muștarul este cunoscut încă din neolitic și a fost folosit în cele mai vechi timpuri nu numai în scopuri culinare. Hipocrate, Dioscurides și succesorii lor i-au atribuit efecte diuretice, analgezice, laxative, de încălzire și afrodisiace. Muștarul ar fi trebuit să ajute la bolile de piele, scorbut, epilepsie, paralizie, degerături ale membrelor și articulații dureroase. Plicurile umplute cu muștar sunt folosite și astăzi pentru masarea zonelor dureroase și pentru durerile reumatice.
Caracteristici de sănătate:
Favorizează digestia
Muștarul crește pofta de mâncare și secreția de sucuri digestive și bilă. Este utilizat atunci când consumați alimente greu de digerat și mâncăruri grase din carne și îmbunătățește semnificativ procesele digestive. În acest scop, poate fi consumat și sub formă de ceai.
Efect pozitiv asupra stomacului și intestinelor
Membranele mucoase conținute în semințele de muștar acoperă membrana mucoasă a intestinului și stomacului, favorizează regenerarea acestuia și o protejează de iritații.
Funcționează pentru expectorație
Decocturile de muștar promovează expectorația și deblochează căile respiratorii.
Afrodisiacul
Muștarul crește alimentarea cu sânge a organelor pelvine, făcându-le mai sensibile.
APLICAȚII
Muștarul culinar este folosit pentru a face muștar ca aditiv pentru marinate, sosuri, mâncăruri din carne și varză. Aplicațiile legate de sănătate includ stimularea poftei de mâncare, ajutarea digestiei, protejarea mucoasei gastro-intestinale, ajutarea expectorației și încălzirea corpului.
INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE
După gust
COMPOZIȚIE
Sinapină - acid fenil, uleiuri volatile, mucus, grăsimi, glicozide, proteine și săruri minerale.
CONTRAINDICAȚII ȘI INTERACȚIUNI
Dozele mari de muștar pot afecta gâtul, rinichii și tractul urinar, pot irita mucoasa gastrointestinală și pot provoca diaree și dificultăți respiratorii.
Utilizarea muștarului nu este recomandată femeilor însărcinate și care alăptează!
Contactul cu semințele de muștar prea mult timp poate provoca iritații și arsuri.
Nu utilizați în caz de hipersensibilitate.