AR76522
Ingrediente: Frunze de Moringa - Moringa oleifera - 1kg macinate
Clasificare: Ierburi
Acest produs nu mai este in stoc
Atenție: Ultimele articole în stoc!
Availability date:
Ingrediente: Frunze de Moringa - Moringa oleifera - 1kg macinate
Clasificare: Ierburi
Moringa oleifera (Moringa oleifera) ajută la reglarea metabolismului glucozei și colesterolului, hrănind și întărind organismul, furnizând o serie de minerale și antioxidanți.
Moringa este o plantă tropicală originară din India. Hindușii îl numesc un copac miraculos pentru că este extrem de rezistent, poate crește pe sol sterp, dă roade pe vreme uscată și, după ce l-a tăiat, crește din nou și fiecare parte a lui este utilă. Asia și Africa își folosesc frunzele, rădăcinile, scoarța și părțile de fructe și semințe, iar lista utilizărilor lor este foarte lungă. În medicina tradițională, frunzele de moringa au fost folosite pentru a trata malaria, febra tifoidă, bolile parazitare, ascita, diabetul, hipertensiunea arterială, durerile reumatice și bolile sistemului genito-urinar. Numai Ayurveda descrie aproximativ 300 de boli pentru care sunt recomandate preparatele de moringa.
În țările în curs de dezvoltare, moringa este, de asemenea, o sursă de ulei, alimente, îngrășăminte naturale și produse de curățare. Frunzele de Moringa sunt consumate ca legume sau adăugate la alimente sub formă de pulbere pentru a le crește valoarea nutritivă. Acestea conțin o serie de antioxidanți, minerale și compuși bioactivi. În plus, datorită proprietăților lor antibacteriene, frunzele de moringa servesc ca un detergent cu apă sau săpun și sunt complet sigure chiar și pentru pielea sensibilă și bolnavă.
Caracteristici de sănătate:
Pudra de frunze de Moringa este un suport excelent pentru gestionarea corectă a glucozei. Ele ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, au, de asemenea, un efect protector asupra celulelor beta ale pancreasului, care sunt responsabile pentru producerea și secreția de insulină.
Moringa are, de asemenea, un efect pozitiv asupra metabolismului colesterolului. Reduce absorbția colesterolului în intestine și crește excreția acestuia, contribuind astfel la menținerea nivelului adecvat de colesterol și trigliceridele din sânge.
Frunzele de moringa sunt clasate printre produsele cu cea mai mare capacitate antioxidantă conform scalei ORAC. Aceasta înseamnă că moringa este un antioxidant puternic și, astfel, protejează organismul de stresul oxidativ și încetinește procesul de îmbătrânire. În plus, susține răspunsul adecvat al organismului la inflamație.
Pulberile de frunze de moringa sunt cunoscute pentru proprietățile lor bactericide, datorită cărora pot sprijini organismul în lupta împotriva infecțiilor și pot fi folosite și în îngrijirea pielii.
Frunzele de moringa sunt extrem de bogate în minerale și pot fi o sursă bună de calciu, magneziu, potasiu, zinc și fier.
Administrarea extractelor de frunze de moringa după naștere poate crește cantitatea de lapte produsă de mamele care alăptează.
MORINGA - APLICAȚIE
ca suport pentru metabolismul glucozei și/sau colesterolului
pentru îmbunătățirea stării generale a organismului
împotriva radicalilor liberi
reacții antiinflamatorii
pentru creșterea producției de lapte în timpul alăptării
pentru îngrijirea pielii
COMPOZIȚIE
Moringa - 100% frunze uscate. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
Frunzele uscate de moringa conțin cantități mari de compuși bioactivi, cum ar fi flavonoide, antocianine și glucozinolați, precum și mult calciu și o cantitate semnificativă de potasiu, magneziu, fier, zinc și cupru.
DOZARE ȘI APLICARE
Moringa (frunze tăiate):
1 lingură de frunze de moringa se toarnă apă clocotită într-o ceașcă, se acoperă și se lasă deoparte timp de 10-15 minute. În cele din urmă, încordați. Bea un pahar de infuzie de mai multe ori pe zi.
Moringa (frunze măcinate):
Pulberea de frunze de Moringa trebuie administrată pe cale orală. Doza optimă este de 6 g pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 2 lingurițe.
Pudra poate fi adăugată la iaurturi, smoothie-uri, supe răcite, sandvișuri tartinabile și brânză de vaci. Pentru a nu pierde nutrienți valoroși, nu trebuie adăugat la feluri de mâncare sau băuturi calde.
O rețetă simplă de băutură din frunze de moringa:
- un pahar de apă minerală preferată
- o jumătate de linguriță de moringa
- linguriță de miere lichidă
- suc stors dintr-o lămâie sau lime
Se amestecă ingredientele și se consumă imediat.
Cosmetic:
Moringa poate fi folosită și sub formă de mască de față, de exemplu pe bază de avocado, banană, iaurt sau miere.
CONTRAINDICAȚII
Nu luați în timpul sarcinii! Moringa este suspectată de a provoca avort spontan.
Moringa nu este recomandată femeilor care încearcă să conceapă, deoarece se crede că reduce fertilitatea feminină. Cu toate acestea, nu trebuie considerat un contraceptiv!
În caz de hipersensibilitate, medicamentul trebuie întrerupt.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Moringa oleifera (sau Moringa pterygosperma) aparține familiei monotipice Moringaceae. Este originar din nordul Indiei, dar se găsește în prezent în Asia, Africa și America Latină. Crește în climă tropicală și subtropicală, de preferință la 25-35 °C. Preferă solurile nisipoase și argiloase.
Moringa este un copac jos, cu o coroană largă, dar nu prea densă. Crește până la 8 m înălțime. Un copac adult are un trunchi gros, cilindric, adesea bifurcat la bază. Este acoperit cu o scoarță netedă și subțire, a cărei culoare variază de la gri la maro deschis. Ramurile tinere de moringa sunt dens păroase. Frunzele sunt mari, de până la 90 cm lungime și constau din mai multe perechi de frunze mai mici, de formă ovală, de culoare verde deschis. Florile de Moringa au petale albe înguste și stamine galbene. Formează inflorescențe paniculate și miros plăcut. Pot înflori pe tot parcursul anului. Fructele de Moringa sunt păstăi lungi (până la 90 cm), subțiri și verzi, cu semințe.