AR75976
Ingrediente: Cicoare - Cichorum intybus - 250g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
Atenție: Ultimele articole în stoc!
Availability date:
Ingrediente: Cicoare - Cichorum intybus - 250g tocat
Clasificare: Ierburi
Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă comună care poate fi găsită în pajiști, margini de drumuri și câmpuri, precum și în cultivare. Trăsătura sa distinctivă sunt florile frumoase, azurii. Planta este recoltată în aprilie din plante sălbatice. Pentru a le obține, vârfurile lăstarilor, de aproximativ 20 cm lungime, fără tulpini lignificate, sunt tăiate și apoi uscate în uscătoare. Rădăcinile sale, pe de altă parte, sunt dezgropate toamna. În cultivare, soiurile cu frunze de cicoare (andive) sunt destinate salatelor, care pot fi găsite în magazinele alimentare.
Cicoarea își datorează numele unui grup de botaniști care au observat că crește cel mai adesea de-a lungul drumului. Celelalte nume ale sale sunt călătorul albastru, biciurile Sf. John, laptele de capră, susține frumusețea țevii și a mierii.
Caracteristici de sănătate:
Substanțele bioactive ale frunzelor și lăstarilor de cicoare includ flavonoide, derivați de apigenină, hiperozidă și hidroxicumarine. Florile conțin antocianine și schorină.
Substanțele prezente în planta de cicoare au un efect benefic asupra sistemului digestiv. Ele stimulează stomacul și duodenul să secrete sucuri digestive, deci sunt utile în tulburările digestive și catarul acestor organe.
De asemenea, susțin secreția corectă de bilă de către ficat și funcționarea vezicii biliare. Îmbunătățesc scurgerea bilei, prevenind formarea calculilor biliari. Extractele de frunze utilizate în cercetare au arătat un efect protector asupra ficatului și au prevenit deteriorarea radicalilor liberi.
Substanțele conținute în cicoare susțin eliminarea impurităților din sânge, tractul biliar, tractul urinar și rinichi cu efectul lor diuretic.
De asemenea, au un efect benefic asupra sistemului nervos și au un efect sedativ ușor.
INGREDIENTE
Cicoare cu ierburi uscate 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
>DOZARE ȘI APLICARE
Cicoare de călătorie - ceai (iarbă tăiată):
Infuzie: Pentru a pregăti o porție de infuzie, turnați doar 1-2 lingurițe de plantă cu apă clocotită și lăsați-o să fiarbă timp de 10-15 minute.
Decoct: Fierbeți 1 linguriță de plantă într-un pahar cu apă timp de câteva minute, apoi lăsați acoperit timp de 10 minute să se întindă. Consumați un pahar de decoct de 2-3 ori pe zi.
COOPERARE
Merită folosit împreună cu rădăcina de cicoare.
CONTRAINDICAȚII
Sarcină, alăptare, hipersensibilitate la plantă.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Cicoarea călătorului aparține familiei Asteraceae. Se mai numește călător albastru, cicoare sau păpădie de capră. Este frecvent în Slovacia, apare în pajiști, pășuni, margini de câmpuri arabile, margini de drumuri și pârloagă. S-a răspândit în întreaga lume și crește sălbatic sau este cultivat. Soiurile cultivă soiuri cu rădăcini puternic dezvoltate, utilizate în producția de cafea și soiuri cu frunze pentru salate.
Cicoarea crește până la o înălțime de 30 până la 120 cm. Tulpinile sale sunt subțiri, dar dure și fibroase, deci sunt greu de rupt. Ele formează multe ramuri. Au puține frunze, dar multe flori. Frunzele sunt mici și de formă lanceolă. Florile sunt de obicei albastre, mai rar albe sau roz. Diametrul lor este de aproximativ 3-4 cm. Ele constau din multe petale alungite. Rădăcina de cicoare este densă, cărnoasă și are un gust amar.