AR76006
Ingrediente: Chimen negru - Nigella sativa - 1kg întreg
Clasificare: Piper
în stoc
Atenție: Ultimele articole în stoc!
Availability date:
Ingrediente: Chimen negru - Nigella sativa - 1kg întreg
Clasificare: Piper
Nigella sativa este cunoscută și sub numele de cohosh negru și, de asemenea, semințe de susan negru nu foarte corecte. Numele său provine de la cuvântul latin nigellus, care înseamnă negru. A fost foarte apreciat de egiptenii antici. Semințele și uleiul său au fost găsite în mormântul faraonului Tutankhamon, care se pare că era un admirator al ei, la fel ca și Cleopatra. Grecii antici l-au folosit și ei. A fost descris de medicii greci, Hippocratus și Dioscurides, ca un remediu excelent pentru probleme digestive, răceli, erupții cutanate și dureri de cap. Note despre chimenul negru apar și în Biblie. În Evul Mediu, a fost cultivat de călugări, de unde provine termenul mai puțin cunoscut bobul lui Benedict.
Proprietăți de promovare a sănătății
Conține substanțe bioactive cu proprietăți antioxidante. Cea mai importantă dintre ele este timochinona, care are un potențial efect anticancerigen.
Chimenul negru, datorită substanțelor conținute în acesta, susține buna funcționare a sistemului digestiv. Acestea stimulează secreția biliară și funcția intestinală. Merită să mănânci în caz de balonare, constipație, indigestie și diaree.
Componentele cohosh-ului negru au un efect pozitiv asupra sistemului respirator. Acestea susțin funcționarea plămânilor și a tractului respirator, astfel încât pot ameliora simptomele astmului și bronșitei, precum și plângerile asociate cu infecțiile tractului respirator superior, cum ar fi curgerea nasului și tusea.
Decocturile care sunt aplicate pe piele pot ameliora iritația și calma simptomele eczemelor, alergiilor și acneei. De asemenea, pot ajuta la durerile reumatice.
COMPOZIȚIE
Chimen negru 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate.
APPLICATIONS
Chimenul negru este cel mai adesea folosit ca condiment. Mirosul său este delicat, dulce și erbacee, proaspăt. Câștigă intensitate sub influența temperaturii într-o tigaie sau cratiță. Semințele au gust amar, pământesc și uleios.
Puteți folosi semințe întregi sau măcinate. Merită să le prăjiți mai întâi într-o tigaie. Se potrivește perfect cu mâncăruri din legume, în special cu broccoli, conopidă și ceapă. Potrivit pentru toate supele și curry-urile. Hindușii aromatizează mâncărurile din carne și clătitele naan, roti și chapati și sunt adăugate în mod obișnuit la pâine în Orientul Mijlociu. Chimenul negru este, de asemenea, un plus excelent pentru prăjituri crocante, brioșe, rulouri, prăjituri și produse de patiserie foietată. Semințele coapte sunt potrivite pentru stropirea salatelor și sandvișurilor. Chimenul negru este, de asemenea, adăugat la brânză și vin, iar în combinație cu mierea creează o marinată bună pentru carne.
MOD DE UTILIZARE
Semințele de Nigella pot fi adăugate complet în ceai, sau chiar în cafea, sau pot face propriul decoct, turnând o lingură de semințe cu apă clocotită timp de 10 minute.
Doza terapeutică de semințe de chimen negru este de la 1 la 3 g pe zi.
Pentru a profita de beneficiile proprietăților de promovare a sănătății ale chimenului negru, merită să mâncați în cantități mai mari. Există mai multe moduri de a face acest lucru, iar autorul este Henryk Różański:
Oddec
1 lingură de semințe măcinate se toarnă 1 cană de apă clocotită sau lapte fierbinte, se lasă să stea 20 de minute, se strecoară. Bea 100-150 ml de 2-3 ori pe zi. Puteți îndulci cu miere. De asemenea, puteți spăla pielea cu acnee și seboreu.
Chimenul negru cu miere
1 lingură de miere se amestecă cu 1 linguriță de chimen măcinat și (opțional) cu 1 linguriță de vin sau vodcă 40%. Luați 2 linguri de două ori pe zi, mai ales în caz de răceli și tuse.
tinctură de chimen negru
O jumătate de pahar de semințe măcinate turnați 250 ml de alcool 40%, lăsați să acționeze 7 zile, apoi filtrați. Luați 5 ml de 2 ori pe zi. Poate fi combinat cu miere sau adăugat la lapte cu miere. Poate fi folosit și extern și în caz de reumatism, dureri musculare, leziuni sportive și nevralgie, precum și pentru spălarea acneei și seboreei pielii: 1 lingură de tinctură la 200 ml apă minerală.
Contraindicații
Chimenul negru, consumat zilnic ca condiment sau în doze terapeutice, este complet sigur. Doar doze foarte mari, de ordinul a 25 g pe zi, pot provoca efecte secundare.
Femeile însărcinate nu ar trebui să consume cantități mari de chimen negru.
Chimenul negru aplicat extern poate provoca ocazional reacții alergice.
Caracteristicile plantei
Cohosh negru produce mai mult de 20 de specii. Apare liber atât în Marea Mediterană, cât și în Asia de Vest. Este cultivat ca condiment și plantă ornamentală. Cohosh-ul negru atinge o înălțime de aproximativ 40 cm. Produce flori în alb, verzui, galben sau albastru, formate din 5-8 petale și multe stamine. Frunzele sale sunt subțiri și au o formă flexibilă. Frunzele superioare înconjoară adesea florile de jos.