AR82100
Ingrediente: Scorțișoară lemn de Ceylon - Cinnamomum verum - 250g tocat
Clasificare: Piper
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Scorțișoară lemn de Ceylon - Cinnamomum verum - 250g tocat
Clasificare: Piper
Scorțișoara era cunoscută în cele mai vechi timpuri. Comerțul cu scorțișoară s-a dezvoltat rapid și o mare parte din acest condiment și-a făcut drum în Europa datorită utilizării sale culinare și rituale extinse. Scorțișoara a fost folosită pentru a face parfumuri și uleiuri, iar egiptenii au folosit-o pentru unguente de incinerare. Este, de asemenea, utilizat în medicina antică pentru diabet și bronșită, precum și pentru afecțiuni gastro-intestinale și pentru a stimula pofta de mâncare. Cele mai importante soiuri sunt Cinnamomum cassia sau scorțișoară chinezească, care este cea mai răspândită, și Cinnamomum verum sau zeylanicum - scorțișoară adevărată sau scorțișoară de Ceylon, care este considerată cea mai bună calitate. Numele de scorțișoară provine de la cuvântul indonezian kayumanis, care înseamnă lemn dulce.
Proprietăți pentru sănătate:
Are un efect pozitiv asupra funcționării sistemului digestiv și crește pofta de mâncare. Susține mecanismele de apărare ale organismului împotriva bacteriilor și ciupercilor, susține lupta împotriva infecțiilor. Cu toate acestea, cel mai mare beneficiu al scorțișoarei este că ajută la menținerea nivelului normal de zahăr din sânge. Din acest motiv, scorțișoara poate fi consumată ca un plus valoros la o dietă diabetică. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că efectele benefice ale scorțișoarei în această zonă sunt observate cu consumul zilnic de 5-6 g (aceasta este o linguriță plină de scorțișoară măcinată).
APLICAȚII
Scorțișoara este folosită în principal ca condiment pentru mâncăruri dulci și produse de patiserie. Este perfect pentru deserturi cu fructe, brânză de vaci dulce, clătite și terci. Se adaugă la vin fiert, siropuri și creme sau se folosește ca pulverizator. Mexicanilor le place să adauge scorțișoară la cafea, ceai și cacao. În bucătăria indiană și din Orientul Mijlociu, scorțișoara este folosită nu numai în deserturi, ci și în mâncăruri picante și sărate. Face parte dintr-un amestec de curry și garam masala. Scorțișoara de Ceylon are un gust extrem de plăcut, dulce și o aromă dulce și picantă. Pământul își pierde rapid aroma, așa că este o idee bună să-l cumpărați întreg, să-l cumpărați și să-l zdrobiți acasă.
INGREDIENTE
Batoane de scorțișoară Ceylon 100%. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
MOD DE UTILIZARE
Batoanele de scorțișoară trebuie zdrobite înainte de utilizare. Marele avantaj al scorțișoarei de Ceylon este că mugurii săi sunt fragili și ușor de zdrobit (spre deosebire de scorțișoara cassia). Bețișoarele de scorțișoară pot fi preparate și sub formă de ceai. Nu este recomandat să consumați mai mult de 6 g de scorțișoară pe zi.
Contraindicații
Nu este recomandat să consumați mai mult decât cantitatea recomandată de scorțișoară (până la 6 g pe zi) din cauza prezenței cumarinei în ea, care este o toxină și poate fi dăunătoare ficatului, poate fi și cancerigenă. Alergiile la scorțișoară sunt rare. Se manifestă prin umflarea gingiilor și apariția petelor sau crăpăturilor pe piele. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să omiteți produsele care conțin scorțișoară (adesea găsită în coca-cola, înghețată, ciocolată, gumă de mestecat). Condimentul este sigur pentru femeile însărcinate și care alăptează.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Scorțișoara este un copac tropical veșnic verde din familia laurilor care crește în China, India și Asia de Sud-Est, precum și în Zanzibar. Există multe specii, iar cele două soiuri principale și cele mai importante sunt scorțișoara chinezească (Cinnamomum cassia) și scorțișoara de Ceylon (Cinnamomum zeylanicum). Condimentul este extras din scoarța de scorțișoară, care se găsește de obicei sub formă de pământ, uneori și sub formă de bucăți uscate de scoarță care sunt rulate în mod natural în rulouri.