AR73536
Ingrediente: Ceai roșu Pu Erh - 100g
Clasificare: Ceai roșu PU-erh
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Ceai roșu Pu Erh - 100g
Clasificare: Ceai roșu PU-erh
Ceai Pu-Erh
Acest ceai se numește roșu în Europa și negru în chinezi. Provine exclusiv din provincia chineză Yunnan, care este situată în sud-estul țării, mai exact din regiunea Simao, a cărei capitală se numește Puer. De la începutul producției acestui ceai până astăzi, orașul Puer a fost locul în care ceaiul finit este adus, sortat, ambalat și vândut.
Există două tipuri de ceai pu-erh: shou și sheng. Acestea diferă prin metoda de producție și, în consecință, prin gust și miros. Pu-erh sheng a fost produs încă de la începutul acestui ceai, în timp ce pu-erh shou își are originea în anii 70 ai secolului trecut. Pu-erh shou este fermentat prin plasarea unui buchet de frunze sub foi umede timp de 1-2 luni. Frunzele destinate ceaiului pu-erh sheng, pe de altă parte, îmbătrânesc în mod natural în timpul îmbătrânirii, care poate dura până la câteva decenii. Tânărul pu-erh sheng amintește mai mult de ceaiul verde, în timp ce pu-erh shou, cunoscut de europeni, se caracterizează prin frunze întunecate și oferă o infuzie cu o aromă specifică pământii.
Ceaiul pe care îl oferim este un pu-erh shou de calitate.
Împerechere
cantitate:
- 1-2 lingurițe pe cană sau cană mare (250-350 ml)
- 1 linguriță pe cană mică (120 ml)
Temperatura de gătit:
Apă proaspăt fiartă
Durata perfuziei:
Prima perfuzie trebuie să dureze 1-1,5 minute, fiecare perfuzie ulterioară trebuie prelungită cu un minut. După acest timp, separați frunzele de saramură. Le puteți turna de 3 ori.
GUSTUL, AROMA ȘI CULOAREA LEACH
Acest ceai este un pu-erh shau clasic. Infuzia emană o aromă intensă de pământ, tutun și lemn închis. Gustul infuziei este destul de greu, gros și foarte amar. Pu-erh shou este diferit de orice alt ceai, iar cruditatea sa este interesantă. În ciuda amărăciunii sale, este o plăcere să bei.
INGREDIENTE
ceai 100% Pu-erh.