AR82349
Ingrediente: Rădăcină de frunze de mărar - Meum athamanticum - 25g tocat
Clasificare: Ierburi
în stoc
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Ingrediente: Rădăcină de frunze de mărar - Meum athamanticum - 25g tocat
Clasificare: Ierburi
Meum athamanticum are un efect pozitiv cuprinzător asupra funcționării celor mai importante organe, crescând astfel bunăstarea generală și îmbunătățind starea psihofizică. Această plantă merită luată pentru slăbiciune și oboseală, iarna, când există prea multă muncă și responsabilități și cu un stil de viață stresant.
Materia primă vegetală este rădăcina plantei. Sfinții îl respectau foarte mult. Hildegard, a cărei valoare o depășea pe cea a aurului. A fost recomandat pentru o curățare temeinică a organismului, care a fost urmată în mod natural de întărirea și hrănirea tuturor organelor, îmbunătățind astfel sănătatea și starea de spirit.
În plus, medicina antică îl folosea pentru astm, febră, nevroze, indigestie și probleme cu sistemul urinar și ficatul. Rădăcina a fost folosită și ca hrană – a fost preparată ca legumă rădăcinoasă. Părțile aeriene ale acestei plante, la rândul lor, au fost folosite pentru aromatizarea alcoolului și ca condiment pentru mâncăruri pentru o aromă plăcută.
Beneficii pentru sănătate:
Întărește organismul,
stimulează metabolismul,
stimulează circulația sângelui și intensifică contracțiile inimii,
are un efect benefic asupra digestiei și stimulează pofta de mâncare,
crește libidoul,
susține buna funcționare a ficatului, îl susține în procesele de detoxifiere și îi protejează țesutul, precum și crește secreția biliară.
UTILIZARE
stări de oboseală, slăbiciune, dispoziție scăzută și imunitate scăzută
supraîncărcat
încetinit
indigestie
INGREDIENTE
Meum athamanticum – 100% rădăcină tăiată. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
>DOZAJ ȘI MOD DE UTILIZARE
Meum athamanticum – ceai (rădăcină tăiată):
Se toarnă 1 lingură de rădăcini cu 1 cană de apă clocotită, se acoperă și se aburește timp de 20 de minute, se scurge. Luați de 2-3 ori pe zi timp de 3 săptămâni. Repetați o dată pe trimestru.
Tinctură:
Se toarnă vin alb sau roșu sec, rom sau alcool 50-60% într-un raport de 1:5 peste rădăcină. Macerați timp de 1 lună, filtrați. Luați 25 ml de 1-2 ori pe zi timp de 7-10 zile.
Pulbere:
1/2-1 Se toarnă o cantitate mică de apă clocotită peste rădăcina măcinată. După răcire, bea împreună cu sedimentul. Utilizați de 3 ori pe zi.
COOPERARE
Efectul pozitiv asupra digestiei și stării de spirit va fi sporit de angelica.
CONTRAINDICAȚII
Sarcina, alăptarea, hipersensibilitatea plantelor și fotosensibilitatea. Nu trebuie să faceți plajă în timp ce utilizați uterul.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Mărarul aparține familiei Apiaceae. Locuiește în Europa Centrală și de Vest, de la Andaluzia în Spania până la Bulgaria în Balcani. Este relativ rar în Slovacia. De obicei crește în pajiști, pășuni și pășuni montane. Îi place un climat moderat rece și solul calcaros.
Planta atinge o înălțime de 20-60 cm. Tulpina sa este acoperită cu fire de păr rigide îndreptate în jos. De obicei nu se ramifică și nu formează 1-2 ramuri. Frunzele seamănă cu frunzele de mărar. Sunt pinnate de mai multe ori și constau din multe părți fibroase. Sunt moi și moi la atingere. Când sunt măcinate, emit o aromă plăcută. Florile sunt mici și albe, uneori roz. Ele formează umbrele care sunt colectate într-un mediu compus răspândit. Sunt polenizate de muște și gândaci. Fructele plantei sunt semințe închise în schizopode. Întreaga plantă emană un miros caracteristic.