AR99298
Ingrediente: Floare de iasomie – 50g floare ÎNTREAGĂ
Clasificare: Ceai din plante
în stoc
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Ingrediente: Floare de iasomie – 50g floare ÎNTREAGĂ
Clasificare: Ceai din plante
Iasomie – floare uscată
Iasomia (Jasminum officinale) este o plantă cățărătoare originară din Asia. Florile sale sunt apreciate în întreaga lume pentru mirosul lor îmbătător și intens. Din ele se obține ulei de iasomie, care este folosit pentru a face parfumuri, adesea ca parfum principal. Petalele de iasomie sunt un ingredient popular în amestecurile de ceai și compozițiile de parfum pentru interioare, perne și dulapuri.
Iasomia înflorește noaptea, astfel încât florile sale destinate preparării ceaiului verde de iasomie sunt recoltate dimineața, când sunt deja închise. Apoi se păstrează într-un loc răcoros până la amurg, iar ceaiul este aromat noaptea, când florile se deschid și își eliberează aroma cea mai puternică. Acest lucru se face prin amestecarea petalelor cu petale de ceai uscate sau plasarea petalelor pe flori pentru a le absorbi mirosul. Pentru ceaiuri de cea mai înaltă calitate, acest proces se repetă de mai multe ori.
Beneficii pentru sănătate:
Infuziile de flori de iasomie au un efect calmant ușor și au un efect benefic asupra stării de spirit. Relaxează corpul și mintea, dar nu te adorm.
INGREDIENTE
Iasomie – 100% flori uscate. Materie primă de cea mai înaltă calitate!
UTILIZARE
Florile uscate de iasomie sunt bune pentru a fi combinate cu ceaiul preferat sau din plante. Se potrivesc deosebit de bine cu ceaiul verde și negru, precum și cu hibiscus, lemongrass, mușețel, flori de portocal și petale de floarea-soarelui. Puteți adăuga puțin zahăr sau miere la infuzie sau un vârf de frunze uscate de stevia.
Florile de iasomie pot fi gătite cu succes chiar și fără aditivi. Doar turnați o linguriță de ierbură uscată cu apă fierbinte, dar nu clocotită și lăsați-o să fiarbă timp de 5-10 minute. Infuzia de iasomie are un gust delicat și o aromă plăcută, care amintește oarecum de mirosul florilor de vară și al fânului.
Florile uscate de iasomie pot fi folosite pentru a decora supe cremoase, terciuri, deserturi de înghețată și orez, caserole și plăcinte.
Florile de iasomie adăugate în baie îi vor da un aspect atractiv și ne vor liniști cu mirosul lor delicat. De obicei, se folosesc aproximativ 50 g de flori pe cadă de apă.
Florile de iasomie pot fi turnate într-o pernă în cantitate de 100-300 g, ceea ce îi va conferi o aromă delicată, dar nu pătrunzătoare. De asemenea, le puteți pune într-o pungă de bumbac și le puteți agăța în dulap.
CARACTERISTICILE PLANTEI
Iasomie officinale) este o plantă cățărătoare din familia măslinilor. Apare în mod natural în Caucaz, nordul Iranului, Afganistan, Pakistan, Tadjikistan, Nepal, India și vestul Chinei. Pentru florile sale parfumate, a ajuns și în alte părți ale lumii și este cultivat în țările europene calde, Florida și Caraibe. Iasomia are frunze pinnate compuse din 5-7 petale mai mici, de culoare verde închis și strălucitoare. Produce flori albe cu un parfum intens format din cinci petale. Fructul iasomiei este o boabă care conține două semințe.